Пандемията от коронавирус е в разгара си и като се

...
Пандемията от коронавирус е в разгара си и като се
Коментари Харесай

Ще има ли летен сезон в Гърция - какво показват първите прогнози?

Пандемията от ковид е в разгара си и като се има поради мащаба на рецесията, която обхвана цяла Европа, мнозина си задават въпроса дали ще имат опция да прекарат лятната си отмора в слънчева Гърция – една от обичаните дестинации на туристите от района, написа електронното издание на македонския вестник „ Слободен щемпел “, представено от организация " Фокус ".
Въпреки че е мъчно да се планува тъкмо какъв брой дълго ще продължи пандемията от ковид, гръцките лекари показаха вяра, че и това лято красивите плажове в страната ще посрещат туристи. 
„ Ще бъде мъчно да се планува бъдещето, само че Гърция се оправя доста добре. Ако броят на инфектираните и умрелите доста намалее, ще обсъдим смекчаващи ограничения “, увери генетикът Емануел Дермикакис, ръководител на Националния съвет на Гърция за проучвания в региона на технологиите и нововъведенията.
„ Вярвам, че от май ограниченията ще стартират да отслабват, само че последователно, съгласно тактиката, с цели. Вярвам, че хората ще могат умерено да отидат на плажа през юли и може би даже да пътуват до островите. Но всичко това ще се случи, единствено в случай че развиването е такова, каквото е в този момент “, изяснява специалистът.
Йоргос Сурвинос, професор по клинична вирусология в Университета на Крит, твърди, че би трябвало да се изчака да мине и месец април, преди да бъде обсъждана смяна на ограничаващите ограничения и тяхното последователно намаляване. 
По данни на Министерството на здравеопазването в Атина в Гърция досега са регистрирани 1755 инфектирани с новия ковид, както и 79 смъртни случая. Страната интензивно подхваща защитни ограничения - учебните заведения и университетите, а по-късно и парковете бяха затворени за посещаване. Магазините са заредени и жителите имат право да излизат, само че при строги условия на надзор. Гърция също разгласи въвеждането на обилни ограничения за подкрепяне на популацията в рецесията, породена от пандемията от ковид.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР