Пандемията от COVID-19 продължава, въпреки че човечеството вече е уморено

...
Пандемията от COVID-19 продължава, въпреки че човечеството вече е уморено
Коментари Харесай

Експерт: Не сме приключили още с вируса и той не е приключил с нас

Пандемията от COVID-19 продължава, макар че човечеството към този момент е изтощено от нея и рестрикциите. Д-р Майкъл Остерхолм, шеф на Центъра за проучване на инфекциозни болести към университета на Минесота предизвести, че „ вирусът не е завършил с нас “.

„ Как назоваваме болест, която е действителен проблем, след което изчезва за известно време, само че по-късно се връща още веднъж като действителен проблем? Преминаваме ли от пандемия към ендемия назад към пандемия?

Това, което би трябвало да осъзнаем е, че не сме завършили с вируса. Той не е завършил с нас “ ,

безапелационен е специалистът.

„ За разлика от грипа, когато се появи нов пандемичен грипен вирус, той скача от животни към хора. Този вирус остава в хората и в последна сметка се трансформира в по-лека вирусна зараза. Става част от сезонния грип.

Ние наблюдавахме по какъв начин вирусът SARS-CoV-2 минава към доста скотски типове. Говорихме за казуса с инфекциите при белоопашатия елен, които бяха удивително доста. Сега имаме напълно нов контейнер – термин, който използваме за мястото, където могат да зародят разновидностите. Не би ме изненадало, в случай че още веднъж забележим повече преливания от животинската популация към хората “, изяснява той.

Може да дойдат нови разновидности

„ Все още има действителни провокации с този вирус, които ние просто не разбираме и в случай че е имало миг, в който би трябвало да проявим огромно примирение като учени, той е в този момент.

Но, както съм казвал и преди, вярата не е тактика и в това време, в случай че се появят нови разновидности, подготвени ли сме още веднъж за тях? Какво ще създадем по-добре, в сравнение с при Омикрон? “, сподели още Остерхолм.

Има „ две пандемии “ в Съединени американски щати

„ В момента имаме две пандемии, които се случват по едно и също време в Съединени американски щати и, за жалост, в огромна част от света. Едната е действителното влияние на самия вирус и ужасните последици от него. А втората е пандемията от липса на доверие. Мисля, че виждаме това при държавните управления.

Със сигурност има липса на доверие в публичното опазване на здравето и даже до известна степен в здравната общественост. Последното може да бъде толкоз рисково, колкото самия вирус, тъй като това значи, че този вирус може да направи доста неща, които другояче не би могъл да направи – които бихме могли да предотвратим, в случай че хората се доверяват на това, което имаме да кажем “, безапелационен е докторът.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР