Пандемията от COVID-19 показа, че здравеопазването има нужда от активно

...
Пандемията от COVID-19 показа, че здравеопазването има нужда от активно
Коментари Харесай

ФАРМА ИНДУСТРИЯТА И ЗДРАВНИ ЕКСПЕРТИ ПОИСКАХА НАДПАРТИЕН КОНСЕНСУС ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Пандемията от COVID-19 сподели, че опазването на здравето има потребност от интензивно ръководство, от гонене на цели отвън рамките на съответно държавно управление и постигането на надпартиен консенсус. Около това се сплотиха представители на здравния бранш у нас по време на осмия народен " Фарма конгрес ", проведен от списание " Мениджър ". Стана ясно, че опазването на здравето ни прави значима крачка напред с електронната рецепта, само че като главен минус се очерта лошото териториално систематизиране на фрагментите в здравната система, както и обстоятелството, че на практика нацията се лекува с 30% пенсионирани фрагменти. 

Въпросът, който беше подложен при започване на форума беше " Какви пропуски и недостатъци на националната здравна система открои пандемията от Ковид-19? " Отговорите, които дадоха представители на фарма промишлеността съдържаха значими заключения за здравната система у нас, а някои от тях дадоха и съответни стъпки за решаването им.

" Точно в този миг, в който се разви пандемията в Европа имаше невиждани решения. Държавите загърбиха своето его и в границите на Европейския съюз започнаха за пръв път в историята вътреобщностни доставки - това, което се случва с имунизациите и други значими медикаменти. Аз смятах, че това в никакъв случай няма да стане, само че то стана ", сподели в своето встъпително слово зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР