Пандемията от Covid-19 е предизвикателство за целия свят. След като

...
Пандемията от Covid-19 е предизвикателство за целия свят. След като
Коментари Харесай

Французите се женят и раждат повече по време на пандемията

Пандемията от Covid-19 е предизвикателство за целия свят. След като трайно се настани в всекидневието ни и пакостливо разбърка проектите ни без предизвестие, с рестриктивните мерки си ни даде да разберем, че има още доста да учим. Показа ни обаче и нещо в действителност скъпо – в случай че проявим здравословна доза храброст и надмогнем страховете си, може да разчитаме, че бъдещето ни ще бъде най-малко няколко пъти по-светло. Все отново - Мечо Пух ни е учил, че и реките знаят, че не би трябвало да се бърза. Все в миналото ще стигнем.

С днешна дата положителните вести идват от. Според статистически данни французите, които са имали съмнения дали да основат семейство по време на първия локдаун поради пандемията, са надделели терзанията си и са взели решение да се оженят и да имат деца.

Според изнесени данни за популацията подписаните през предходната година бракове във Франция са с 42 % повече спрямо 2020 година Хората, които са били сложили на пауза желанието си да се оженят през 2020 година поради локдауна, през 2021 година са решили, че е точното време да се бракосъчетаят на инат на мрачните статистики и притеснителни новинарски излъчвания.

Цифрите се отнасят най-вече за младежите, които са имали съмнения дали да се оженят поради напрегнатата пандемична конюнктура, в този момент обаче те самоуверено са си споделили " Да ".

Девет месеца след първото затваряне, когато за популацията бяха в действие строги правила, индикаторите на раждаемостта в началото се движат стремително надолу: сред средата на декември 2020 година и средата на февруари 2021 година са се родили с 10 % по-малко бебета, в сравнение с по същото време година по-рано, съгласно данните. Надвисналата икономическа неустановеност в комбиниране със страха от затруднения по време на бременността поради евентуално заразяване с Covid-19 са били спънка пред хората да осъществят желанието си да имат деца.

През пролетта и изключително през лятото обаче тази наклонност се трансформира и ражданията фрапантно се усилват. Добрата вест е, че цифрите на ражданията през 2021 година даже леко надвишават тези от 2020 година Още едно доказателство, че французите вършат всичко с финес и демонстрират на всички нас, че оптимизмът постоянно води до нещо положително.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР