Пандемията на коронавируса създава риск за оказването на грижи за

...
Пандемията на коронавируса създава риск за оказването на грижи за
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Пандемията от COVID-19 може да стане глобална катастрофа за децата

Пандемията на ковид основава риск за оказването на грижи за най-бедните деца в разрастващите се страни и спешните региони, предизвести Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), представен от ДПА.

" Пандемията е екзистенциална опасност за милиони деца. Само посредством координирани дейности на интернационално равнище можем да предотвратим превръщането на международната здравна рецесия в световна злополука за децата ", съобщи пред ДПА изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Германия Кристиан Шнайдер.



Причина за изключително терзание е заплахата от разпространяване на ковид в пренаселените бежански лагери в Гърция и Сирия. Притеснения има и за децата в страните на Сахел и в Южна Африка.
 
Every day, refugee and migrant children, and those affected by conflict face unspeakable threats to their safety and well-being – and this in the absence of a pandemic.

The world’s response to must protect everyone.
— UNICEF (@UNICEF)

Около 40% от африканците нямат опция да си мият ръцете със сапун и вода вкъщи - един от главните способи за прекъсване на разпространяването на вируса.
В Азия е обезпокоително увеличението на броя на инфектираните в Бангладеш.

" Над 850 000 рохинги живеят там в пренаселени бежанци лагери ", посочи Шнайдер.

УНИЦЕФ приканва държавните управления, фирмите и частните донори да създадат всичко допустимо , с цел да бъде обезпечена отбраната на децата и полагането на грижи за тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР