- Пандемията на коронавирус може да означава 1,2 милиарда по-малко

...
- Пандемията на коронавирус може да означава 1,2 милиарда по-малко
Коментари Харесай

Авиокомпаниите очакват спад на пътниците с 1,2 млрд. до септември

- Пандемията на ковид може да значи 1,2 милиарда по-малко пасажери на самолетните компании по целия свят до септември, предвижда Международната организация за гражданска авиация, представена от Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

" Най-същественото понижаване на броя на пасажерите се чака да бъде в Европа, изключително през пиковия сезон на пътешестване през лятото, следван от Азиатско-Тихоокеанския район ", се показва в позицията.

Капацитетът на самолетната компания също може да бъде доста понижен, съгласно Агенцията, което ще докара до спад на приходите на самолетните компании през първите девет месеца на годината с цели 160-253 милиарда $.

Прогнозите са по-тежки от първичните оценки на Организацията през февруари, когато огнището наподобява беше локализирано единствено в Китай, където са регистрирани съвсем всички от първите 1400 смъртни случая от COVID-19.

Международната организация за гражданска авиация разгласи тогава , че самолетните компании са изправени пред спад на приходите от 4-5 милиарда $.

- Почти 99 000 са инфектираните с ковид в Турция, жертвите са към 2400, само че властта твърди, че разпространяването на COVID-19 e под надзор, оповестиха осведомителните организации Президентът Реджеп Ердоган даже съобщи, че страната възнамерява да се върне към естествен живот след Рамазана в края на май. Той акцентира,че пандемията е като най-голямата рецесия след Втората международна война. В 31 турски градове на хората е неразрешено да напускат домовете си в идващите четири дни като част от ограниченията в битката с разпространяването на ковид. Разпореждането издаде президентът Ердоган.

Утре стартира свещеният за мюсюлманите месец Рамазан.

- Испанският министър председател Педро Санчес убеди Народното събрание в потребността от ново удължение на изключителното състояние. И този път обаче това се случи с по-малко гласове в негова поддръжка и с повече напрежение в разговора с депутатите. Дебатът в Народното събрание продължи 11 часа, само че въпреки всичко даде резултат - изключителното състояние ще е в действие до 9 май . То в началото бе въведено в средата на март единствено за 2 седмици и към този момент е удължавано два пъти. Испания е една от най-засегнатите европейски страни от пандемията.

- Съединените американски щати са записали 1738 смъртни случая от ковид през последните 24 часа, което е по-малко от предходния ден, сочат данни на университета Джонс Хопкинс.

С новите смъртни случаи, общият брой на умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати доближи 46 583 от началото на епидемията - най-големият брой жертви, регистрирани от всяка друга страна.

В същото време бе оповестено, че Американската администрация е подготвена да стигне даже по-далеч от прекъсването на вноските за Световната здравна организация (СЗО) , заяви държавният секретар Майк Помпео за телевизия Fox News.

Водещият попита ръководителя на американското външно министерство дали счита, че актуалното управление на СЗО не е в положение да позволи въпросите, от които се оплаква Вашингтон. " Вярвам, че това е правилно. И още повече. Може би Съединени американски щати в никакъв случай повече няма да подпишат трансфер на средства от данъкоплатците на Съединени американски щати към СЗО. Може да се нуждаем от още по-драматична промяна ", сподели Помпео, като загатна за промяна на управлението на СЗО.

На 14 април президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон е спрял вноските за СЗО. Според него парите няма да бъдат превеждани, " до момента в който оценката на ролята на организацията в укриването на данните за разпространяването на ковид ". Преди това Тръмп няколко пъти подлага на критика работата на организацията.

- В Индия за последните 24 часа са регистрирани 1486 новозаболел и от ковид. Министерството на здравеопазването заяви още, че 49 души са умряли през последните 24 часа, като общият брой на смъртните случаи е 681.

С новите случаи, общата публична статистика на заболелите Индия мина 20 000 души.

Най-големият скок беше регистриран в понеделник, когато управляващите обявиха, че над 1500 души са дали позитивен тест.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР