Пандемията и затварянето по домовете увеличиха освен аудиторията и времето,

...
Пандемията и затварянето по домовете увеличиха освен аудиторията и времето,
Коментари Харесай

Медийно потребление в България

Пандемията и затварянето по домовете усилиха с изключение на аудиторията и времето, което феновете прекарваха пред дребния екран. С разхлабването на ограниченията и опциите за пътешестване обаче тази година малкия екран към този момент не е толкоз атрактивна. Ако при започване на 2021 година 57% от българите сред 16- и 65-годишна възраст са гледали телевизия по няколко пъти дневно, към юли тази година те са 46%. При най-активните фенове потреблението понижава, само че при всички останали се регистрира леко усилване на интереса и точно това продължава да прави малкия екран най-атрактивния канал за рекламодателите.

Това демонстрира проучване на организациите Argent и BluePoint, извършено сред 1200 души. Данните са част от регулярно изследване AB Brand Tracking, което наблюдава държанието на потребителите и известността на марките.
Реклама
Аудиторията на аудиоформатите продължава да се усилва главно с помощта на подкастите. Новите заглавия и множеството наличия притеглят от ден на ден слушатели, като съгласно данните към юли това са 60% от българите. Въпреки това множеството марки към момента не употребяват интензивно подкастите като рекламен канал. Благодарение на тях обаче хората се завръщат и към добре познатото радио. Изследването демонстрира, че през юли тази година над 90% от българите сред 16- и 65-годишна възраст слушат радио, а близо 30% по няколко пъти дневно. Това може да се изясни и със засиленото пътешестване през летните месеци.
Реклама
В България Фейсбук остава най-предпочитаната обществена мрежа. Към юли 85% от потребителите влизат във Фейсбук всеки или съвсем всеки ден. Макар да са в платформата, те доста по-често преглеждат наличие, в сравнение с да основават такова. Същото се отнася и за държанието на потребителите в Instagram, като над 35% от тях влизат в приложението всеки ден. Платформата TikTok, която е желана от по-младите консуматори, към момента не е толкоз атрактивна в огромния диапазон от 16- до 65-годишни. Засега по-малко от половината българи употребяват обществената мрежа, само че пък над 20% от тях са всеки или съвсем всеки ден в нея. Тенденцията потребителите повече да преглеждат наличие, в сравнение с да основават, се резервира и в TikTok.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР