Пандемичната обстановка продължава да тежи върху търговията с нови автомобили,

...
Пандемичната обстановка продължава да тежи върху търговията с нови автомобили,
Коментари Харесай

Пореден спад при продажбите на нови автомобили у нас през февруари

Пандемичната конюнктура продължава да тежи върху търговията с нови коли, като и през февруари още веднъж има спад.

Сделките в Европейски Съюз се намаляват за втори следващ месец от началото на тази годината. Въведените ограничаващи ограничения, затворените офиси и несигурността по отношение на развиването на коронавирусната пандемия не престават да натискат надолу  търсенето. 

И България следва тази наклонност. Последните данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) демонстрират следващо намаляване при регистрацията на нови коли и у нас.

Продажбите на нови коли са се намалили през февруари с 16.5% на годишна база до 1660 броя. През първите два месеца на тази година свиването е още по-голямо - с 20.6% по отношение на същия интервал на предходната година.

Сега сме  в " златната среда " във връзка с търсенето измежду другите страни членки на Евросъюза. През огромната част от предходната година обаче България заемаше едно от последните места по този индикатор.

А и числата са повече от красноречиви. За цялата 2020 година регистрацията на нови коли у нас се сви с 36.80% до общо 22 368 возила, през 2019-а по нашите пътища потеглиха 35 371 автомобила.

 

Всички водещи автомобилни компании

в Европейски Съюз означиха спадове на продажбите през февруари и през първите два месеца на 2021-а.

На четирите най-големи пазара спадовете са с двуцифрени проценти през февруари - в Германия - с 19%, в Италия - с 12.30%, във Франция - с 20.90%, и в Испания - с 38.40 %. Във Великобритания понижението обаче  с 35.50 на 100.

Е, има и страни, в които продажбите растът - Швеция, Ирландия и Норвегия,  съответно с по 5.30%, 4.90% и 3.30 %. 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР