Панаирите на книгата, управлявани от издателя Scholastic, са основна част

...
Панаирите на книгата, управлявани от издателя Scholastic, са основна част
Коментари Харесай

Панаирите на книгата Scholastic, основна част от училищата в САЩ, обвинени в изключване на различни книги

Панаирите на книгата, ръководени от издателя Scholastic, са съществена част от учебните заведения в Съединени американски щати, като изскачащите събития за разпродажби разрешават на учениците да пазарят нови заглавия без да напущат учебната благосъстоятелност. Но в този момент компанията е упрекната, че е основала това, което някои назовават ​​„ бутон за фанатизъм “, който разрешава на учебните квартали да изключват книги от панаирите, които засягат раса, LGBTQ и други въпроси, свързани с многообразието.

Някои Потребителите на обществените медии видяха предишния месец, че Scholastic е изработил обособена категория книги за събитията на панаира на книгата, наречена „ Споделете всяка история, празнувайте всеки глас “. Колекцията, която включва книги за иконата на гражданските права Джон Луис и съдията от Върховния съд Кетанджи Браун, наред с други, разрешава на учебните заведения да се откажат от представянето на заглавията на своите книжни панаири.

Scholastic в петък излезе с изявление в отбрана на новата сбирка, заявявайки, че е подхванало тази стъпка заради съществуващо или идно законодателство в 30 щата, което не разрешава „ избрани типове книги “ в учебните заведения, като да вземем за пример заглавия, които се концентрират върху LGBTQ проблеми или расизъм. Групирането на книги по този метод е метод за отбрана на учители, библиотекари и доброволци от правни проблеми или даже от уволняване за обезпечаване на достъп до книги, които нарушават локалните закони.

не разрешава на учебните заведения K-12 да преподават, че членовете на едно раса са присъщо расистки или че би трябвало да се усещат отговорни за минали дейности, осъществени от други от същата раса.

Колекцията „ Споделете всяка история “ включва заглавия, които се занимават с въпроси, свързани с расата и приобщаването, макар че не е ясно какъв брой от заглавията биха нарушили някои от държавните закони, представени от Scholastic.

Например „ Because of You, John Lewis “ е за момче, което желае да се срещне с иконата на гражданските права, до момента в който „ Change Sings “ от поетесата Аманда Горман, която приказва при встъпването в служба на президента Байдън, е за „ силата да правиш промени “, съгласно каталога на Scholastic.

Други книги предизвикват приемането и толерантността към всички видове хора, като „ You Are Enough “, от активистката с увреждания и модел София Санчес, който има синдром на Даун, който се концентрира върху приемането на разликите. Други заглавия включват книги с герои, които са азиатци, латиноамериканци или индианци, до момента в който някои засягат тематики като имиграцията и издевателството.

„ Не се преструваме, че това решение е съвършено – само че другата алтернатива би била въобще да не предлагаме тези книги – което не е нещо, което бихме обмислили “, сподели Scholastic в своето изказване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР