Панагюрище. Димитър Цоцорков е избран за председател на Надзорния съвет

...
Панагюрище. Димитър Цоцорков е избран за председател на Надзорния съвет
Коментари Харесай

Пазарджик: Димитър Цоцорков е избран за председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД

Панагюрище. Димитър Цоцорков е определен за ръководител на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “ АД, което се занимава главно с открит рандеман и обогатяване на медни и други руди, биохимично добиване на мед и обвързваните с това инженерингови и търговски действия. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пазарджик от отдел „ Комуникации “ на „ Асарел-Медет “ АД. Председател на Управителния съвет стана инж. Делчо Николов, който резервира и позицията си на изпълнителен шеф. Димитър Цоцорков беше определен за ръководител на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “ АД на извършено на 20 ноември съвещание. Той беше ръководител на Управителния съвет на сдружението от 2014 година, когато се вкара двустепенна система на ръководство. Част е от екипа на компанията от 2001 година, като поредно е работил като специалист по продажби и хеджиране, началник на отдел и шеф „ Корпоративно развиване ”. В момента Димитър Цоцорков е и изпълнителен шеф на дъщерното сдружение „ Асарел Инвестмънт “ ЕАД.
На своето съвещание Надзорният съвет взе решение и за попълване състава на Управителния съвет на сдружението. За негов ръководител беше определен инж. Делчо Николов, който резервира и позицията си на изпълнителен шеф на „ Асарел-Медет “ АД. Като ръководител на Надзорния съвет Димитър Цоцорков акцентира, че главен приоритет остават плановете за дълготрайно стабилно развиване на сдружението. Това значи съвременна и ефикасна индустриална активност, съчетана с осъществяване на всички нормативни условия и стандарти за запазване на околната среда, здравословни и безвредни условия на труд и развиване на човешките запаси.
„ Ще има последователност, запазване и развиване на положителните обичаи и визията за развиване, предначертана от моя татко проф. доктор Лъчезар Цоцорков. За нас положителното обществено съдействие и мотивацията на хората са най-важният фактор за досегашните отлични резултати и за бъдещите ни триумфи “, съобщи той. „ Полученото доверие от акционерите задължава всички нас – екип и управление, да активизираме своите сили за реализация на плануваните задания до края на годината и за осъществяване на стратегическите дълготрайни цели “, от своя страна уточни изпълнителният шеф и ръководител на Управителния съвет инж. Делчо Николов. „ За наше общо задоволство досегашното осъществяване на производствено-технологичните и финансово-икономически резултати е доста положително. Анализите за първите 10 месеца на 2017 година ни дават съображение да предвиждаме, че това ще е една от най-успешните години в историята на компанията “, заключи той.
" Фокус " напомня:
Бащата на Димитър Цоцорков - проф. доктор Лъчезар Димитров Цоцорков, бе ръководител на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “ АД от месец юли 2014 година до гибелта си на 16 май 2017 година. Носител е на най-високото държавно отличие - медал „ Стара Планина – първа степен “, както и на наградата „ Мениджър на годината 2009 “. Той е почетен жител на гр. Панагюрище и на гр. Стрелча и донор за реализацията на многочислени значими планове и благотворителни дела в общината и страната. Като филантроп на културата неведнъж е удостояван с премията „ Златен век “ от Министерството на културата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР