Паметникът трябва да бъде преместен. Не мога да разбере този

...
Паметникът трябва да бъде преместен. Не мога да разбере този
Коментари Харесай

Румен Христов: Паметникът на съветската армия не се демонтира варварски, а така – както е монтиран

„ Паметникът би трябвало да бъде изместен. Не мога да разбере този разбой сред институциите – има си органи, които да открият по какъв начин се работи. Не се демонтира безчовечен, а по този начин – както е инсталиран “, изясни пред Нова телевизия ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. 186 са руските монументи и би трябвало огромно пространство, с цел да бъдат видени на едно място. Монументът ще бъде съхранен, само че мястото му не е там, добави още Христов

Вчера Българска социалистическа партия демонстрираха документ, публикуван от Министерството на културата, съгласно който ведомството е разпоредило неотложно преустановяване на демонтажа на монумента още на 14 декември.

При питане обаче дали документът е същински, културното ведомство остави въпроса за понеделник.

„ Ние сме разграничено общество, още от атентата в „ Света Неделя “. Ние демократите не сме търсили отплата след 10 ноември, даже нямаме Закон за лустрацията. Не би трябвало да се подхожда като тях, най-малко да се бяха извинили “, разяснява Румен Христов.

Народният представител изрече мнение и по тематиката Шенген.  „ Такса за транспорт на съветски газ през България няма да има ”, сподели той във връзка ултиматума на Унгария за участието ни.

Христов не скри, че му се желае страната ни да влезе в шенгенското пространство и по въздух, и по суша, и по вода. „ Ако ни бъде препоръчано единствено по въздух, би трябвало да желаеме съответни дати за това по кое време ще бъде приемането ни по душа и вода ”, уточни депутатът.

По отношение на план-сметката за 2024 година Румен Христов съобщи, че в случай че не бъде призната до края на годината, ще се работи с една дванадесета от нея. Той отхвърли парламентарната група на ГЕРБ-СДС да е участвала на прием на сътрудниците им Движение за права и свободи.

Подобни изказвания се появиха, откакто депутатите не участваха в пленарната зала в петък - ден, след въпросното празненство.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР