Паметникът на Съветската армия не е опасен - опасно е

...
Паметникът на Съветската армия не е опасен - опасно е
Коментари Харесай

БСП-“Средец” към Трайчо Трайков: Паметникът на Съветската армия не е опасен

Паметникът на Съветската войска не е рисков - рисково е отношението Ви към историята и ръководството, показват в особено послание към кмета на столичния регион " Средец " социалистите от същия регион.

 

Червените обръщат внимание на кмета Трайков, че в региона има в действителност рискови обекти и приканиха там да има действителни дейности.

 

" Посегателствата против въпросния монумент не датират от последните дни, а са част от поредност опити за унищожаването му през последните над 30 години ", пишат алените от " Средец ".

 

Ето и цялостния текст на документа:

 

ОБРЪЩЕНИЕ
на членовете на Изпълнителното бюро на районен съд на Българска социалистическа партия „ Средец “

Уважаеми господин кмете,

Обръщаме се към Вас по отношение на последните Ви изяви в националните медии, касаещи Паметника на Съветската войска. Посегателствата против въпросния монумент не датират от последните дни, а са част от поредност опити за унищожаването му през последните над 30 години. Ще Ви напомним, че през месец февруари 2022 година бяхме очевидци на следващия епизод от битката на „ жители “, „ експерти “ и „ общественици “ със същия монумент, против което остро реагирахме с политическа позиция. Този път, в обезверените си опити да подмените историята, унищожавайки знаците, свидетелстващи за отминалите събития, прибягнахте към „ ловкост “. Смятате, че оповестяването на фигурите от паметника за рискови Ви дава право да извършите всъщност „ прикрит “ ремонт на паметника. Привидната угриженост за сигурността на жителите обаче не може да бъде оправдание за унищожаването на обществена благосъстоятелност, каквото в действителност е демонтажът, преместването или разрушаването на монументи.

От казаното от Вас в ефира не излиза наяве за какво частите от монумента са избрани като рискови, откакто ни уведомявате, че въпросните фигури следва да бъдат превозени на място, където занапред ще бъде прегледано положението им. Отделянето на части от паметника всъщност съставлява нарушение на целостта му, освен това без да е изяснено дали това е неотложно.

Въз основа на споделеното от Вас в петъчната заран на 08.12.2023 година у нас остава усещането, че не сигурността на жителите е повода за демонтажа на част от паметника и не добруването на жителите на регион „ Средец “ и на софиянци е водещ мотиватор на дейностите Ви. Нещо повече – уверени сме, че Паметникът на Съветската войска не е толкоз рисков. Поне не толкоз рисков, колкото самата ограда, сложена към него, с цел да подсигурява сигурността на хората, която по думите Ви е „ съборена от бурята “.

Позволяваме си да Ви напомним и за други, не по-малко рискови обекти на територията на управлявания от Вас регион. Такива са, да вземем за пример, положението на площад „ Света Неделя “ и разкопките пред хотел „ Балкан “, по които през целият ви предишен мандат не се правят никакви действия и стоят като мръсна дупка в самия център на европейската ни столица и се трансфораха в емблема на незаконната немарливост и безгрижие към археологическите ни монументи, с които посрещаме всеки задграничен клиент в София. За страдание, цялостен мандат не намирате време да привлечете публичното внимание към тази язва в региона. Не по-малка заплаха съставлява и неотдавна построената пешеходна пътека с изчезнала маркировка на ул. „ Алабин “ (ъгъла с ул. „ Цар Калоян “), през която всекидневно минават стотици, а може би и хиляди пешеходци и коли. Не са ли рискови, съгласно Вас, тротоарите в региона с „ движещи се “ плочки, които при всеки дъжд мокрят и спъват жителите и са причина за не едно и две визити на травматологичните отделения на огромните лечебни заведения? И не на последно място, ще Ви попитаме какво е мнението Ви за градинката пред хотел „ Рила “, трансформирала се в котило на бездомници и клошари, където хора се напиват, спят и задоволяват физиологичните си потребности навън в самия център на града пред погледите на минувачите. Няма по какъв начин да не Ви е направило усещане, защото въпросната градинка се намира безусловно под прозореца на кметския Ви кабинет. Освен, че положението ѝ не прилича на централната ѝ локация, макар осъществения от Вас ремонт, след всеки дъжд пространството в средата се трансформира в езеро, в което наред с всевъзможните отпадъци и сега плува дюшек на някой от „ домуващите “ там. И това са единствено дребна част от заплахите, дебнещи в централния софийски регион, в резултат от не положителното ръководство, които съгласно нас са с по-голям приоритет пред Паметника на Съветската войска.

Въз основа на изброеното дотук си разрешаваме да се обърнем към Вас с настояването най-малко през втория си мандат да запретнете ръкави и да започнете да изпълнявате отговорностите си на кмет, за какъвто сте определен и да спрете да разходвате обществен запас в облекчаване на персонални и идеологически пориви за битка с историята и паметниците.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР