Паметникът на Съветската армия е осъмнал с кичозен транспарант, от

...
Паметникът на Съветската армия е осъмнал с кичозен транспарант, от
Коментари Харесай

Таня Мирчева: Сложиха еврозоната и Шенген на върха на ПСА, защото мечтите им са малки

Паметникът на Съветската войска е осъмнал с кичозен транспарант, от който се схваща, че влизането на България в Шенген е естествено продължение на стремежите за развиване на българската страна още от времето на цар Симеон. Нагледен образец, че човек е толкоз огромен, колкото са фантазиите му. Това написа в обществената мрежа Facebook юристът Таня Мирчева. Ето какво още написа тя:
Симеон е желаел да построи най-могъщата империя в Европа и през разум не му е минавало да подсмърча и да се моли за участие в организации, за които от дълго време е покрил всички критерии. Уви, оттогава съвсем не случихме на водачи, които същински мечтаят за мощна България.
На платното е изобразено дърво, като по ствола му и клоните са изброени най-важните събития за страната ни в нейния исторически път до през днешния ден. На върха на ствола му е надписът за приемането на България в Шенген и в еврозоната. По-надолу, по разклоненията на дървото, са ликовете на огромни българи и революционери. Там са Левски, Ботев и Захари Стоянов. Паметникът на Съветската войска от време на време развихря пристрастеностите на съперници и поддръжници.  Едните желаят преместването и демонтажа му, другите държат той да остане в достоверния си тип, на мястото си. Последните конфликти бяха преди седмица, когато протестиращи от “Възраждане ”. Тогава отпред с водача си Костадин Костадинов и депутати от партията, се сбутаха с полицията и събориха част от огражденията, сложени по предписание на регионалната администрация. Скелето и защитната железна ограда бяха сложени към паметника преди месец, по предписание на регионалния шеф на област София Вяра Тодева. Тя разпореди незабавно изработването на План за сигурност и здраве по отношение на Паметника на Съветската войска. Планът е да бъдат демонтирани рискови за жителите детайли.

Преди да бъдат вдигнати скелето и загражденията, пред монумента имаше палатков лагер и се стигна до конфликти с почитателите на “Левски ”. Те пък се оповестиха за демонтажа на монумента, именуван от съперниците му МОЧА.

Областната администрация предприе демонтажните действия, откакто при започване на август Министерският съвет промени статута му. Превърна го от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност.

Преди това пък Столичният общински съвет взе решение монументът да бъде демонтиран, а сесията беше придружена от митинги.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР