Паметник означава памет и е добре всеки един от нас

...
Паметник означава памет и е добре всеки един от нас
Коментари Харесай

Симеон Славчев, МИР: Няма да позволим Паметникът на Съветската армия да бъде пипнат

Паметник значи памет и е добре всеки един от нас да уважава и почита паметта на тези, за които припомня съответния монумент.

 

Демонтирането на Паметника на Съветската войска няма да демонтира българската история и не е заслужено и морално, а и никой няма право да я пренаписва и подменя. Така водачът на партия МИР Симеон Славчев разяснява решението на Министерски съвет да бъде заменен статутът на Паметника на Съветската войска от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност. С това решение на процедура се дава опция за осъществяването на решението на Столичния общински съвет от тази пролет за демонтирането на Паметника на Съветската войска.

 

„ Паметникът на Съветската войска е преди всичко български монумент. Той е дело на български скулптори и напомня битката против фашизма. Този фашизъм, който и през днешния ден стартира да се възражда, за жалост – и на територията на Украйна, и в европейски страни, а, виждаме, че това става и към този момент и с цялостна мощ и в България. Паметникът на Съветската войска е историческа даденост на България и не трябва въпросът за неговата орис в избрани интервали, най-много преди избори, да бъде повдиган като съществена политическа тематика. Повече от явно е, че политическите партии и политиците, които го вършат, нямат хрумвания, нямат оферти по какъв начин да се решат проблемите на българските жители.

 

Нещо повече – не съм видял общинските съветници и политиците, които повдигат тематиката с Паметника на Съветската войска и желаят той да бъде демонтиран, да се предложили или да са решили някои от действителните проблеми на София или на България. Напротив – те изцяло съзнателно насаждат ненавист и разделяне в българското общество, нещо което няма повече да поносим и да толерираме “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

 

Той е един от политиците и обществениците, които от години се бори да отбрани Паметника на Съветската войска от поругаване, като през май предходната година провежда даже жива верига пред него и по този начин съумя да го резервира от следващото поругаване.

 

„ Абсолютно неприемливо е и незаконно да се поругава български монумент, още повече той да бъде употребен за политически и пропагандни цели. Крайно време е всички ние да се противопоставим на насажданата посред ни ненавист, по този начин както заслужено се противопоставихме против насилието, тъй като омразата поражда принуждение.

 

Само по този метод ще съхраним и запазим освен българското културно-историческо завещание, само че и човешкото и няма да позволим на никого преди или след нас да го унищожава “, сподели още Симеон Славчев.

 

Лидерът на партия МИР акцентира, че тематиката за паметника на Съветската войска в София не е в дневния ред на българското общество.

 

„ Повече от явно, че тематиката за демонтирането на паметника на Съветската войска се повдига изцяло съзнателно, с цел да отклони публичното внимание от антисоциалния бюджет, който беше признат преди няколко дни, от обстоятелството, че страната се тресе от непрекъснати кавги и подмолни покупко-продажби и сделки, както и от обстоятелството, че българската стопанска система е в канала, а всеки трети българин към този момент едвам свързва двата края.

 

Призовавам политиците да спрат да се занимават с тематики, които разделят българите, а неотложно да се захванат с решаването на действителните проблеми на българското общество и България. В противоположен случай рискуват да взривят обществения и публичния мир в страната и тогава ще им се търси отговорност освен за похищението против паметта на милионите жертви на фашизма, дадени по време на Втората международна война. Тогава ще им се търси отговорност за похищението против българския народ и против държавността “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

 

Той акцентира, че партия МИР ще продължи да се бори с всички законови и цивилен средства против опитите за замяна на българската и европейската история и реабилитацията на фашизма посредством оскверняването на паметта на милионите жертви дадени от Руската войска по време на Втората международна война. 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР