Паметник на Свободата ще бъде издигнат в 41-я ден на

...
Паметник на Свободата ще бъде издигнат в 41-я ден на
Коментари Харесай

Протестиращи вдигат паметник на свободата на Орлов мост - релса от теснолинейка

Паметник на Свободата ще бъде повдигнат в 41-я ден на гражданско неодобрение на основния Орлов мост, съобщи БГНЕС.
Паметникът на Свободата ще бъде кулминационната точка на, стартират от двама протестиращи – Огнян Христонев и Атанас Бюлбюлев. Двамата потеглиха от Свиленград преди четири дни с парче релса от теснолинейка в ръце. Днес релсата е на входа на София и ще бъде занесена в Орловия град, където ще послужи за основа на паметника на протестиращите жители.
Релсата е знак на всички празни обещания и неизпълнени задължения на това държавно управление, а и на предходните, съобщи Анастас Гогов, който носи релсата до входа на София.
Протестиращите припомнят, че преди две години на 1-ви август, тогавашният вицепремиер се закани: " Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя ".
„ Вече две години Валери Симеонов към момента не е извършил обещанието си. Релсата, която ще носим по пътя към София е знак на празните обещания. Символ на излъганите хора, дали своят вот за настоящето държавно управление. Релсата е знак на твърдата увереност на огромна част от българския народ, да изпрати на бунището на историята това държавно управление. Релсата може да е " кръста " към Голгота, който да изкупи греховете на България и поръчка пред Бог да спре да праща хора, които целеустремено ни водят към духовна и физическа крах ”, споделят основателите на „ Похода на свободата ”.
За да повдигнат монумент довечера протестиращите ще носят камъни, тухли, бордюри, плочки и винкели. „ Грамадата ще е по сходство на грамадата издигната от варненци, в памет на Пламен Горанов и битката му с ТИМ и първия кабинет на Борисов. Нужно е Грамадата да остане като монумент на свободните жители. Като знак на дейните и непримирими хора към нас, които се борят за истината и справедливостта, без значение от цената ”, споделят още протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР