> Паметник на Гоце Делчев в СкопиеВ Брюксел няма настроения

...
> Паметник на Гоце Делчев в СкопиеВ Брюксел няма настроения
Коментари Харесай

От Скопие: България се държи агресивно относно тълкуванията на историята

 > Паметник на Гоце Делчев в Скопие
В Брюксел няма настроения за това, което не съумя Гърция - да потвърди, че не съществуват македонци, македонска нация и македонски език, за което изгуби три десетилетия, в този момент да продължи България, написа изданието, предава Българска телеграфна агенция.

Самият факт, че България почувства нужда да дообяснява с меморандум това, което изпрати като публична държавна поддръжка за договарянията, загатва, че не е съумяла в това, което желае до момента, съгласно " Независен ". Неофициално, страните-членки считат, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение на двустранна основа и да не натоварват договарянията с Европейски Съюз и няма настроения българските претенции да влязат като обособена точка в глава 35 като " други въпроси ". Ясно е въпреки всичко, че съгласно досегашния опит, когато става дума за Брюксел, в никакъв случай не тябва нещо да се приема като несъмнено, отбелязва изданието.

Засега упованията са, че посланиците няма да могат да решат този въпрос и по този начин той ще се окаже на една от идващите министерски срещи на Европейски Съюз, най-вероятно през ноември. Дотогава, съгласно упованията, министър председателят Зоран Заев ще отиде в София и ще се опита да изглади връзките, само че в обстановка, когато на Бойко Борисов му гори под краката и всеки ден има митинги и претенции да подаде оставка, мъчно ще се откаже от разногласието, който отклонява вниманието на локалната общественот, написа " Независен весник ".

Вестник " Нова Македония " оповестява, че пред постройката на държавното управление на Северна Македония през вчерашния ден са излезли на митинг майките на деца под шест години, които съгласно държавно решение би трябвало да се върнат на работа. Те упорстват да им бъде позволено да отсъстват от работа до края на годината, както преди този момент бе предложено от Комисията за заразни заболявания. Майките споделят, че в детските градини няма места и не могат да запишат децата си. Част от тях пък се опасяват за здравето на децата. В знак на митинг те оставиха празни бебешки биберони пред постройката на държавното управление.

Според решението на държавното управление от 14 септември всички родители на деца до шест години, които до момента бяха освободени от работа, би трябвало да се завърнат на работа, започвайки от 23 септември. 3325 майки са подписали петиция отпускът им по майчинство да бъде удължен до края на годината, отбелязва " Вечер ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР