Палта и шалове се виждат по улиците на Бразилия, тропическа

...
Палта и шалове се виждат по улиците на Бразилия, тропическа
Коментари Харесай

Бразилия зъзне в неочаквана студена вълна

Палта и шалове се виждат по улиците на Бразилия, тропическа страна, чиято южна част беше наранена от необикновена за месец май студена вълна, която заплашва хилядите бездомници и посевите, заяви Франс прес.

С 1,4 градуса над нулата столицата Бразилия записва през вчерашния ден най-студения ден от основаването си през 1960 година, макар че зимата в Южното полукълбо стартира едвам в края на идващия месец.

На основната страница на уеб страницата на метеорологичната организация " Инметро " е оповестена карта на Бразилия, на която цялата южна половина е оцветена в оранжево. Легендата изяснява, че това значи " Студена вълна (опасна) ".

Агенцията предизвести за заплаха студената вълна да засегне земеделието.

В мегаполиса Сао Пауло термометрите посочваха 6,6 градуса в сряда сутринта - връх за месец май от 1990 година насам.

66-годишен скитник умря същия ден, откакто му прилоша на опашка за разпределяне на храна. Според бразилски медии той е прекарал нощта на улицата.

Кметството на Сао Пауло разгласи при започване на седмицата, че разкрива още 2000 места в центровете за незабавно подслоняване, с което общият им брой доближава 17 000. Но икономическата столица на Бразилия има близо 32 000 бездомници, двойно повече, в сравнение с през 2015 година.

Най-ниските температури в Рио де Жанейро бяха 12 градуса през вчерашния ден, само че доста от локалните поданици навлякоха дебели пуловери и даже анораци.

В щата Санта Катарина, който от няколко дни записва температури под 2 градуса, снегът зарадва туристите, цитира Българска телеграфна агенция.

Според всекидневника " Фоля де Сао Пауло ", хотелите в дребния град Урупема, самопровъзгласил се за " най-студен в Бразилия, само че цялостен с човешка топлота ", са запълнени над 90 на 100. Населеното място с 2500 поданици посрещна доста гости, някои от тях пристигнали отдалеко, с цел да видят сняг за пръв път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР