Пълномощните за моторни превозни средства и тези за представителство пред

...
Пълномощните за моторни превозни средства и тези за представителство пред
Коментари Харесай

Предлагат нормативни изменения срещу измамите с автомобили и източване на ДДС

Пълномощните за моторни транспортни средства и тези за посланичество пред Националната организация по приходите (НАП) да бъдат налични за информация в единната осведомителна система на нотариусите. Това предлага Министерството на правораздаването, за да се избегнат злоупотреби.

Предвидените промени са оповестени за публично разискване през днешния ден. Измененията дават опция за потвърждаване на достоверността на пълномощните и биха попречили осъществяването на документални измами, показват от министерството.

За по-голяма правна сигурност и непоклатимост в гражданския оборот се предлага в регистъра да се включва информация за пълномощни за предписание с МПС, както и документ с нотариално удостоверени подписи, с който се отдръпват такива пълномощни. Това би било естествено продължение на наличната информация от договорите за прекачване на собствеността на МПС, считат от Министерството на правораздаването.

Справката за достоверност на пълномощие за осъществяване на дейности пред Национална агенция за приходите ще предотврати данъчни правонарушения, както и на такива, свързани с непозволено възобновяване на Данък добавена стойност посредством документни измами за приемане на данъчен заем.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР