Пълномощията на 49-то НС се прекратяват с полагането на клетвата

...
Пълномощията на 49-то НС се прекратяват с полагането на клетвата
Коментари Харесай

Шефът на правната комисия в НС с идея как да не се дублират заплатите на старите и новите депутати

Пълномощията на 49-то Народно събрание се приключват с полагането на клетвата на депутатите в новото 50-о Народно събрание. Това нормално се случва в границите на 10-ина дни до 2 седмици от деня на изборите, откакто ЦИК разгласи имената на определените народни представители. С измененията в Конституцията се основава опция България да има 480 депутати (макар и единствено на хартия) в продължение на десетина дни през юни и надлежно те да получат двойни заплати.

По този мотив Радомир Чолаков от ГЕРБ е внесъл план на решение за промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, видя кореспондент на БГНЕС.

Чолаков предлага да се сътвори нова алинея 2 със наличие: “Възнаграждението се дължи от деня на полагане на клетва от народните представители до деня, предшестващ деня на полагането на клетва на новоизбраните народни представители ”.

“При прелюдия принцип на непрекъсваемост на работата на законодателната власт за завършек на мандата следва да се смята денят, предшестващ деня на полагане на клетва на новото Народно заседание ”, написа в претекстовете си депутатът от ГЕРБ.

С тези промени действително депутатите няма риск да получат двойни заплати.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР