Пълната забрана за внос на руски петролни продукти като дизел

...
Пълната забрана за внос на руски петролни продукти като дизел
Коментари Харесай

Строга забрана влиза в сила в Европейския съюз

Пълната възбрана за импорт на съветски петролни артикули като дизел и бензин в Европейския съюз влиза в действие от през днешния ден, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че тази мярка има за цел да ограничи в допълнение приходите на Русия от продажбите им, а оттова и опцията ѝ да финансира войната си в Украйна.
-->
Според последните данни на европейската статистическа организация Евростат през октомври предходната година Русия е изнесла за Европейски Съюз петролни артикули като дизелово гориво на стойност над 2,3 милиарда евро. Само за Германия са доставени артикули на стойност към 558 млн. евро.

Решението за ембаргото беше взето през юни предходната година като част от шестия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна и планува краткотрайно освобождение на някои страни членки на блока.

Ембаргото на Европейски Съюз за съветски петролни артикули би трябвало да добави възбраната за импорт на съветски недопечен нефт по море, която влезе в действие от 5 декември предходната година.

В допълнение към възбраната за импорт, Европейският съюз и страни от Г-7 като Япония, Канада, Англия и Съединени американски щати се споразумяха да лимитират цената на съветския недопечен нефт и петролни артикули, като разрешат единствено даване на услуги, които улесняват износа за трети страни, в случай че съветските артикули се продават под избрани прагове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР