VIP пътуване до летище сред £14 милиона пари на данъкоплатците, похарчени от шотландски държавни служители

...
Пълната разбивка на разходите, получена от шотландските лейбъристи, обхваща всички
Коментари Харесай

Пълната разбивка на разходите, получена от шотландските лейбъристи, обхваща всички покупки между септември 2019 г. и август 2022 г. и включва 58 751 индивидуални разходи.

Това включва VIP пътуване за бившия първи министър Никола Стърджън и нейния персонал, които са използвали фирма, известна като Ace Handling, която ускорява клиентите чрез чекиране и сигурност, преди да изчакат полета си във VIP салон.

Общо £9 898 са похарчени за летищните услуги на бившия първи министър, както в Обединеното кралство, така и в цяла Европа, между септември 2019 г. и юни миналата година.

Шотландското правителство каза, че не може да коментира относно организирането на пътуването на бившия първи министър от съображения за сигурност, но обикновено публикува дневник на всички разходи над £500 на уебсайта си.

Покупките от старши служители включват също уроци по йога, лак за нокти и £4182 за гостоприемство и хотелско настаняване в петзвездния хотел Gleneagles в Пъртшир през септември 2019 г. за събитие на шотландските жени и момичета в спорта.

Запитване относно COVID: Никола Стърджън признава, че не е имало „план“ за справяне с пандемията

Но картите за обществени поръчки също са закупили теоретичен изпит за шофиране на член на персонала, китайски съдове за заседателна зала, „домашна дискотека“ от eBay за £27 и £272 за „Ботуши на Уелингтън за инспекции“.

Бяха закупени и различни книги, включително шест копия на книга с речи на г-жа Стърджън и 21 копия на „Как да управляваме правителство, така че гражданите да имат полза и Данъкоплатците не полудяват.

Общата сума, изразходвана за картите, възлиза на £14,2 милиона за тригодишния период.

По-голямата част от артикулите обаче включват ежедневни покупки за държавни служители, работещи от вкъщи по време на блокиране на COVID, включително компютърни монитори.

Но 3000 записа нямаха описание срещу тях, докато над 25 000 британски лири измамни транзакции се случиха на картите и бяха маркирани за възстановяване на средства.

Прочетете повече:
Лидерът на SNP Westminster е изправен пред парламентарно разследване заради трибуна с лейбъристи

Майкъл Мара, финансов говорител на шотландските лейбъристи, каза: „Това са харчещите навици на арогантно и правоимащо правителство, без да се съобразява с данъкоплатците.

„Правителството на SNP прахосва обществени пари за несериозни плащания и отношение към VIP, докато услугите са разтегнати до крайна точка.

„SNP трябва да сложи край на лошото финансово управление, което измъчва тяхното правителство, и да започне да дава резултати за Шотландия.“

Говорител на шотландското правителство каза: „Разходите чрез електронни карти за покупки се използват за подпомагане на държавни служители по време на обичайния им курс на работа, като напр. за обучение, кетъринг, наемане на стаи и еднократни доставки.

„Картите не са за лични разходи и има стабилно разрешение и редовни одиторски мерки за наблюдение на използването им.

< p>„От съображения за сигурност не можем да коментираме организацията на пътуването на първия министър.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР