Пълната доминация на Висшата лига се изрази в тотална окупация

...
Пълната доминация на Висшата лига се изрази в тотална окупация
Коментари Харесай

Емоционално лондонско дерби за континентална слава

Пълната доминация на Висшата лига се изрази в тотална окупация на местата в двата европейски клубни шампионата на Европа. И довечера пристигна времето да гледаме първия от тях, в който непримиримите лондонски противници Челси и Арсенал ще си оспорват трофея в Лига Европа.

Този прочувствен мач, белязан от редица паметни за отбелязване моменти, ще стартира от 22:00 часа довечера и в случай че няма продължения или дузпи, към среднощ ще знаем името на новия притежател на оценката от втората по мощ континентална клубна конкуренция.

Тази борба може да се окаже последната за две от водещите фигури на "Стамфорд Бридж ". Очаква се след нея с тима да се сбогуват най-голямата му звезда Еден Азар, който поема към Мадрид, с цел да носи екипа на Реал, както и мениджърът Маурицио Сари. Най-зле защитаваната загадка е, че италианецът ще бъде уволнен, с цел да поеме евентуално Ювентус.

И двамата обаче ще желаят да си тръгнат с гордо вдигнати глави. Задачата им обаче няма да е лесна, тъй като "сините " са измъчвани от редица контузии. Младите звезди Калъм Хъдсън-Одой и Рубен Лофтъс-Чийк са с тежки травми и скоро няма да играят още веднъж.

Антонио Рюдигер също е в лазарета, а до последно под въпрос ще е присъединяване на основния халф Н'Голо Канте. Именно французинът може да се окаже най-голямата липса за Челси поради голямата си роля в средата на терена и по тази причина лекарите вършат всичко допустимо да го вдигнат на крайници. Вероятността да съумеят обаче не е доста огромна.

Емоционално ще е и при "артилеристите ". Това ще е последният мач за славния деец на вратата им Петър Чех, който разгласи, че в края на сегашния сезон поставя завършек на кариерата си. Чехът е мощно обвързван и с Челси, където точно стартира кариерата си на Острова, тъй че сигурно страстите ще са големи за него, в случай че въпреки всичко мениджърът Унай Емери реши да го пусне титуляр.

А точно испанският управител е огромният коз за "топчиите " в тази конкуренция. Той я е печелил със Севиля и несъмнено знае какво е належащо, с цел да победи отново в нея. Особено в този момент, когато трофеят му е жизненонеобходим, тъй като дава квота за Шампионската лига, а Арсенал я изпусна по най-наивния метод посредством Премиършип.

И двата отбора приключиха нерешително акцията си в шампионата, само че след 17-дневната пауза от последния мач в него и подготовка, напълно ориентирана към финала, чакаме да забележим заредени със пристрастеност и сила бойци, които да излъчат крайния победител в епична и зрелищна борба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР