Пълна забрана на рекламата на хазарт от общински търговски дружества

...
Пълна забрана на рекламата на хазарт от общински търговски дружества
Коментари Харесай

В София искат пълна забрана на рекламата на хазарт от общински търговски дружества

Пълна възбрана на рекламата на хазарт от общински търговски сдружения в София. Това желаеха общинските съветници Симеон Ставрев и Бойко Димитров от “Демократична България ” и Борис Бонев от “Спаси София ” от локалния парламент в столицата.

Тя би трябвало обгръща спонсорството и продуктовото позициониране , както и да важи за юридически лица, сключили контракти с общински сдружения. 

“Смятаме, че е неприемливо общинските търговски сдружения да популяризират хазарт директно или посредством отдаване на трети страни на рекламни площи или общинска благосъстоятелност ” , декларират Ставрев, Димитров и Бонев в отчет, импортиран в Общинския съвет .

Тримата припомнят, че в последните години непрекъснато може да се види реклама на хазарт, като даже има случай, в който цяла метростанция е била облепена от тавана до пода с подобен тип рекламни материали .

В отчета като хазартни игри са посочени тото, рулетка, блек-джек, покер, ротативки, бинго и онлайн залагания в спорта .

Според Борис Бонев хазартната взаимозависимост е сериозен проблем , който не трябва да бъде неглижиран в обществото. В тази връзка ролята на Софийска община е да условия за здравословна среда на своите жители и да вземе ограничения по отношение на този проблем.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР