Пълна визова забрана за ЕС за руснаци не се обсъжда

...
Пълна визова забрана за ЕС за руснаци не се обсъжда
Коментари Харесай

ЕК предлага прекратяване на облекчения визов режим за руснаци

Пълна визова възбрана за Европейски Съюз за руснаци не се разисква – само че визовото главоболие за руснаци, посещаващи Европа, скоро може да стане действителност. От идващия понеделник на руснаците, посещаващи Съюза, евентуално ще им се наложи да заплащат повече и да чакат по-дълго за заветния документ.

Предложението на Европейска комисия приканва за прекъсване на съглашението на Европейски Съюз за улеснение на визовия режим с Русия от 2007 година
Да бъдеш екскурзиант в Европейски Съюз не е главно право. Комисията одобри предложение за цялостно прекъсване на съглашението за облекчение на визовия режим с Русия.
Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи

" В момента няма основа за доверие, няма база за привилегировани връзки сред Европейски Съюз и Русия. Спирането ще значи, че съветските жители към този момент няма да се употребяват с фаворизиран достъп до Съюза ", добави Йохансон.

Ако предлагането получи зелена светлина от Съвета, руснаците, идващи в Европа ще би трябвало да заплащат такса за издаване на виза от 80 евро, вместо досегашните 35, и да изчакват сред 15 и 45 дни за инспекция на документите.

Ограниченията няма да се ползват за руснаци, нуждаещи се от протекция от съветския президент Путин – като публицисти, дисиденти или правозащитници.

" Ако някой си мисли, че единствено тъй като някои съветски жители няма да могат да се разходят из Париж или да пазарят в Берлин, те ще се извърнат против своето държавно управление, това е прекомерно наивно. Смятам, че това предложение е значим знак, увещание на нашите съветски съперници за персоналната отговорност на доста от тях ", счита Сергей Лагодински – евродепутат от групата Зелени/ЕСА

Според организацията за гранична защита на Европейски Съюз Фронтекс, над 1 милион руснаци са пристигнали в Европейски Съюз от февруари – множеството през Финландия и Естония.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР