Пълна подкрепа за пострадалото момиче“, написа във фейсбук кметът на

...
Пълна подкрепа за пострадалото момиче“, написа във фейсбук кметът на
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора: Пълна подкрепа за пострадалото момиче

„ Пълна поддръжка за потърпевшото момиче “, написа във фейсбук кметът на Стара Загора Живко Тодоров във връзка насилието на 18-годишно момиче. 

Той прикани жителите на града да изразят позицията си против насилието в понеделник.

Нападателят бе пуснат на независимост под гаранция от съда

„ Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и експанзията, които ни заобикалят. Липса на образование, просвета, морал, изопачен шовинизъм! Стига толкоз! Като жители би трябвало да покажем, че сред нас няма място за сходни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18 ч. да изразим своята позиция “, добави Тодоров.

Вчера стана ясно, че 27 юни в Районната прокуратура в Стара Загора е постъпило съобщение от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора за стартирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 129, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс с потърпевшо лице – 18-годишно момиче.

Насилникът е нарязал лицето ѝ, тялото ѝ и е обръснал цялата ѝ коса

По случая незабавно е почнало следствие под управлението на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и проверяващ орган от Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. Проведени са първични дейности по следствието – оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, и освидетелстване на потърпевшата, оповестиха от държавното обвиняване.

На идващия ден на посочения за причинителя на действието – 26-годишен мъж с букви Г. Г., е било предявено разпореждане от Районната прокуратура в Стара Загора за привличането му в качеството на обвинен за това, че е предизвикал междинна телесна щета на 18-годишното момиче Д.М.

„ Насилието, учредено на пола, не би трябвало да среща институционалната неангажираност “, сподели той

Той е бил арестуван за период до 72 часа, а на 1 юли прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на обвинения Г. Г.

Районният съд в града е почел настояването на прокуратурата, само че откакто обвиненият Г. Г. е обжалвал решението пред по-горна инстанция, на 5 юли Окръжният съд е отменил определението на Районния съд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР