Пълна подкрепа на ГЕРБ в спора с ПП-ДБ оказва водещият

...
Пълна подкрепа на ГЕРБ в спора с ПП-ДБ оказва водещият
Коментари Харесай

И Пеевски заговори за риск от предсрочни избори

Пълна поддръжка на ГЕРБ в разногласието с ПП-ДБ оказва водещият политик на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той разгласи през днешния ден пред публицисти, че десните прекаляват с желанията си за постове и предизвести, че това може да докара до предварителни парламентарни избори. За същото преди него заговори през вчерашния ден и герберският лидер Бойко Борисов.
Като проблем за сглобката сега се обрисува при кого да отиде поста на външен министър. „ Това министерство би трябвало ясно да се каже, че е на ГЕРБ. Тук е просто несъразмерното предпочитание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Те в случай че вземат още едно министерство, са взели всичко? Какъв е смисълът от тази ротация? “, разяснява Пеевски, който сега оглавява парламентарната група на Движение за права и свободи, само че има и искания да управлява цялата партия.
Той посочи, че би трябвало да се запазят Народното събрание и държавното управление, тъй като са постоянни и евроатлантически насочени. Но счита, че упоритостта на десните министър председателят Николай Денков да оглави Министерство на външните работи след ротацията може да докара до политическа рецесия и нови избори за депутати. „ Зависи от ПП-ДБ. Ако си изпълнят написаното, ще имаме единствено европейски (избори – бел.а.). Ако не си го изпълнят, дано господин Борисов и ГЕРБ да вземат решение “, предизвести Пеевски.
С МЛАДЕЖИТЕ НА Движение за права и свободи
Изявлението си Пеевски направи по време на 9-ата конференция на младежката организация на Движение за права и свободи. Форумът се организира през днешния ден при страховити ограничения за сигурност в столичния Интер Експо Център. Най-забележителното във форума беше, че нямаше нормалното одобрение от почетния водач Ахмед Доган - или в случай че е имало, то не беше предопределено за ушите на публицистите.
Младежите на Движение за права и свободи се събраха малко преди националната конференция на партията, която ще се състои в края на месеца. Тогава се чака да бъде определено ново управление на Движение за права и свободи – съпредседателство на Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Такава беше формулата за партийно управление, за която настоя почетният водач Ахмед Доган, откакто стана ясно, че Движение за права и свободи няма да изтърпи да бъде управлявано единствено и само от Пеевски.
Той самият влезе в залата на форума, съпроводен от ръкопляскания и крясъци „ Движение за права и свободи! “. Пеевски помаха на делегатите и се настани на челния ред. Другият предстоящ съпредседател Джевдет Чакъров също присъстваше, само че не се радваше на същото внимание. Дори не се загатна името му, до момента в който от трибуната изброяваха най-важните посетители измежду присъстващите, до момента в който Пеевски беше разгласен първи.
По време на почивката той обикаляше измежду делегатите и гостите, пожелаваше „ Да ви е сладко “ на подкрепящите се с обезпечените храни и питиета, снимаше се с многочислените искащи – изобщо, очевидно демонстрираше, че се счита за водещата фигура на партията, въпреки че ще му се наложи да дели управлението със остарелия депесарски кадър Джевдет Чакъров.
Сред другите имена, които водещият на форума изреди, бяха на зам.-шефовете на партията Халил Летифов, Йордан Цонев, Станислав Анастасов и Хасан Азис, на евродепутата Илхан Кючюк и неколцина посетители от средите на европейските либерали. От името на ГЕРБ да поздрави делегатите пристигна депутатът Георг Георгиев. Младежите на Движение за права и свободи се похвалиха и с приветствено видео от младежката организация на „ Слуга на народа “ - партията на украинския президент Володимир Зеленски.
  ПОД ОХРАНА
Конференцията се охраняваше доста строго – извън от полицията, вътре от частни гардове. Журналистите въобще не бяха позволени вътре в залата на форума, с изключение на за няколко протоколни фрагмента първоначално, тъй че да се означи идването на Пеевски. През останалото време представителите на медиите бяха държани извън, под строгия контрол на охранители и пиари, и трябваше да работят под съпровода на звука на кафемашини и прахосмукачки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР