Пълна папка занесе номинираният за президент проф. Николай Габровски на

...
Пълна папка занесе номинираният за президент проф. Николай Габровски на
Коментари Харесай

Пълният списък на кабинета Габровски

Пълна директория занесе номинираният за президент проф. Николай Габровски на президента Румен Радев. На „ Дондуков “ бяха показани имената на специалистите в проектокабинета.

Чл.-кор. проф. Николай Габровски  е неврохирург и ръководител на Българското сдружение по неврохирургия. През ноември 2021 е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН). През октомври 2022, Европейската асоциация на неврохирургичните сдружения (European Association of Neurosurgical societies - EANS, основава работна група за Нововъзникващи технологии и нововъведения в неврохирургията (Emerging tehcnologies and innovations in neurosurgery - ETIN и за неин пръв ръководител е избиран проф. Николай Габровски.

Предложеният за министър на енергетиката Николай Павлов  е финансов шеф и член на УС на Националната електрическа компания, както и член на Съвета на шефовете на „ Контур Глобал Марица Изток 3 “ АД. Известно време е в Надзорния съвет на ХЕК Горна Арда и финансов шеф на Булгаргаз. От 2016 година е изпълнителен шеф на сдружението. От 27 януари до 4 май 2017 година е министър на енергетиката в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.

Драгомир Заков, препоръчан за министър на външните работи, е прочут на необятната аудитория като министърът на защитата в кабинета на Кирил Петков. Той е посланик с дълга кариера. В интервала 2011 – 2014 година е първи секретар на делегацията на България в Организацията на обединените народи. В идващите две години е консултант и началник към/на разнообразни отдели на Министерство на външните работи. През август 2016 година се завръща в НАТО като консултант. През февруари 2017 година още веднъж поема служба във външното ни министерство, с сан пълномощен министър.

Предложението за Министерство на финансите е Маринела Петрова , която е дълготраен чиновник на министерството и неколкократно е била зам.-министър. Следдипломната й подготовка, в просветителни институции в Австрия, Япония, Обединеното кралство, Съединени американски щати и Холандия, е в региона на разбора на икономическите политики, финансовото и макроикономическото прогнозиране, съгласуваност и ръководство на икономическите политики в Европейски Съюз, и умения за водене на договаряния. Има директна отговорност в подготовката на присъединението на страната ни към Европейския паричен съюз. Свободно владее британски език, употребява френски и съветски.

Васил Грудев е препоръчан за министър на земеделието . Той има  магистратура от университета „ Франш Конте “. През 2006 година стартира работа в Държавен фонд „ Земеделие “, а от 2011 до 2013 година е заместител изпълнителен шеф на фонда. През септември 2013 година става изпълнителен шеф, в интервала 6 август – 7 ноември 2014 година е министър на земеделието и храните в служебното държавно управление на Георги Близнашки. Заместник министър на земеделието и храните по време на второто държавно управление на Бойко Борисов. През 2019 година става за повторно изпълнителен шеф на Държавен фонд Земеделие.

Предложен за районен министър е Добри Симидчийски.

Прошко Прошков трябва да дава отговор за превоза . В предишното той беше част от Демократи за мощна България (ДСБ), а в следствие и в България на жителите. Беше кмет на столичния регион Лозенец от 2007 до 2011 година По обучение Прошков е инженер, магистър и докторант по „ Автоматика и системотехника “ в Технически университет - София. След дипломирането си отпътува за Германия, където повече от 4 години работи по план на Дойче бан за усъвършенстване на превоза, включващ основаване на симулационни модели и планиране на програмен продукт.

Ириней Константинов, препоръчан за министър на културата е шеф на спектакъл „ София “ от юли 2008 година Той е артист, приключил актьорско майсторство във ВИТИЗ „ Кр. Сарафов ” през 1972 година при проф. Гриша Островски. Работи във Варненския спектакъл, НДТ „ Сълза и смях ”, а от 1984 година е в трупата на Театър „ София ”.

Мартин Захариев е предлагането в туризма . Бивш народен представител от Българска социалистическа партия, той е правист и е бил водещ в радио „ Витоша ”, Дарик радио, БНР и Българска национална телевизия. Работил е и като основен секретар на Държавната комисия по далекосъобщения. Създател и издател е на списанията „ Плейбой ”, „ Егоист ”, „ ЕГО ”, „ Юниън медия ”, „ Ритъм ”, „ Мотор шоу ” и Bulgaria Air – The Inflight Magazine.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР