Пълна мъгла цари около въвеждането на платеното преминаване по републиканските

...
Пълна мъгла цари около въвеждането на платеното преминаване по републиканските
Коментари Харесай

Тестът на тол системата тръгва без яснота за обхват и цени

Пълна мъгла царува към въвеждането на платеното прекосяване по републиканските пътища за камиони и рейсове от 16 август.

Тестването на тол системата потегля на 15 май без изясненост за обсега на пътищата и цената. Не се знае даже по какъв начин ще работи системата, нито дали към този момент е инсталирана и обвързвана с организация " Митници ", Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи.

Липсата на информация провокира неодобрение в сектора. От КРИБ публично желаеха отсрочване на въвеждането на тол системата за следващата година. Отговорът на министъра на районното развиване Петя Аврамова беше, че ще има тестови интервал и пътища с " нулева ставка ", т.е. няма да се заплаща за използването им.

Аврамова не конкретизира докога ще продължи този тестови интервал, както и за какъв брой километра пътища няма да се заплаща в началото. Уточни само, че нулевата ставка ще е за пътищата в неприятно положение.

Във вторник представителите на всички национални браншови сдружения в бранш " Транспорт " ще излязат с обща позиция по отношение на въвеждането на тол системата у нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР