Пълна листа с 51 кандидати за общински съветници издига СДС-Варна.

...
Пълна листа с 51 кандидати за общински съветници издига СДС-Варна.
Коментари Харесай

СДС-Варна, е готов с листата си за общински съветници

Пълна листа с 51 претенденти за общински съветници издига СДС-Варна. Тя беше одобрена от градския съвет на синята партия след номинации от петте районни организации и следва да бъде записана в варненската Районна изборна комисия.

Водач е ръководителят на варненската организаци доктор Янко Станев, който в последните четири мандата е и зам.-председател на Общинския съвет. В листата има 12 дами, 8 представители на младежката организация на Съюз на демократичните сили, 8 са имената от гражданската квота.

Синята листа с претенденти за общински съветници е уравновесена като посланичество на петте варненски региона – 6-ма са претендентите от регион „ Владиславово ”, 7 от „ Младост ”, 8 от „ Одесос ”, 8 от „ Приморски ”, 6 от „ Аспарухово ”.

Сред претендентите на Съюз на демократичните сили за съветници в идващия мандат съгласно политическите цели, признати от СДС-Варна, има 8 експерти в обществената сфера, 6-ма са в стопанска система и финанси, 5-ма в обучение, в спорт и юношески действия – 8, специалисти по инженерна инфраструктура – 3-ма и в региона на туризма – 2-ма.

Подкрепата за претендента за кмет на град Варна, Иван Портних, както и за претендентите за районни кметове в града, издигнати от партия ГЕРБ, е наложителна за варненските седесари. Това произтича от подписаното на национално равнище рамково съглашение сред Съюз на демократичните сили и ГЕРБ. Очаква се такива съглашения да бъдат подписани и на локално равнище.

След регистрация във варненската Районна избирателбна комисия, съответните имена ще бъдат показани пред медиите. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР