Палестинците започнаха да се евакуират от Газа сити. Израелската армия

...
Палестинците започнаха да се евакуират от Газа сити. Израелската армия
Коментари Харесай

Израелската армия призова за евакуация от Газа, “Хамас“ забрани гражданите да напускат града

Палестинците започнаха да се изтеглят от Газа сити. Израелската войска даде ултиматум популацията на града да го напусне до 24 часа. Настана комплициране, след като палестинската формация " Хамас " разпореди да не се извършва нареждането на израелците. Част от хората потеглиха към южната част на Газа. Предполага се, че столицата на анклава ще е мястото, от което ще стартира наземната интервенция на израелската войска.
Прочетете още
Израелската войска предизвести за евакуацията с хиляди листовки, които се посипаха от небето над Ивицата Газа. Градът е почти една трета от цялата територия на Газа и се намира в северната част. Населението е над 1 милион души и толкоз бързо евакуацията е на практика невъзможна. Но доста хора потеглиха от боязън да не се окажат на пътя на израелската войска.

" Ставало е с дядовците ни, в този момент става и с нас. Отново ни прогонват. Това е проект да се отърват от нас. Газа ще бъде унищожена. Пълна злополука ", съобщи Мохамед Рока.

Много палестинци отхвърлят да изоставен Газа сити. Израелската войска предизвести, че по този метод " Хамас " ги употребява като жив щит. Но ултиматумът провокира доста рецензии. Редица страни в Европа и по света осъдиха концепцията на Израел. Организация на обединените нации го назова противозаконен.

“Уязвими пациенти, в това число тези, които бяха ранени в бомбардировките, тежко заболели, които дишат на вентилатор, възрастни хора или майки с доста дребни деца - за някои от тях такова пренасяне е като смъртна присъда. Да карат здравните служащи да ги местят., е демонстрация на свирепост ”, уточни Тарик Ясаревич, представител на Световната здравна организация.

Продължават опасенията, че спора може да излезе отвън границите на Израел. Иранският външен министър отиде в Ливан и се срещна с водача на " Хизбула ". В предишното финансираната от Техеран формация води война с Израел и продължава да приканва за заличаването на страната. След срещата " Хизбула " изпратиха смесени сигнали.

" Следим ходовете на врага и сме изцяло подготвени. Ще предприемем дейности, когато му пристигна времето ", сподели Наим Касем, заместник-командир на " Хизбула ".

Извънредни дипломатически старания вървят редом с подготовката на Израел за военна интервенция. Председателките на Еврокомисията и Европарламента се причислиха към мнозина задгранични политици и дипломати, които се срещнаха с държавното управление на Израел и Палестинската автономност на Западния бряг. Засега не може да бъде открит метод както цивилните в Газа да получат помощ или най-малко метод да изоставен, по този начин и Израел да организира ефикасна интервенция против " Хамас ".

А мюсюлманите в Йерусалим през днешния ден бяха принудени да се молят на улицата. От съображения за сигурност Израел отряза достъпа към джамията Ал Акса и други храмове. Така петъчните молебствия минаха навън и под погледа на стотици служители на реда.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР