Палестинският президент Махмуд Абас ще поиска от ЕС да признае

...
Палестинският президент Махмуд Абас ще поиска от ЕС да признае
Коментари Харесай

Абас иска от ЕС да признае държавата Палестина

Палестинският президент Махмуд Абас ще изиска от Европейски Съюз да признае страната Палестина по време на визитата си през днешния ден в Брюксел, заяви вътрешният министър Риад ал Малки.

Абас „ чака външните министри от Европейски Съюз да признаят групово страната Палестина “ в отговор на решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, съобщи Ал Малки пред Франс прес.

Президентът на палестинското ръководство би трябвало да се срещне в през днешния ден на работна закуска с шефката на европейската дипломация Федерика Могерини и 28-те външни министри по време на постоянната им месечна среща..

" Ако европейците желаят да играят роля (в мирния процес), те би трябвало да третират заслужено двете страни и това би трябвало да стартира с признаването на страната Палестина “, настоя дипломатът.

Той акцентира, че Махмуд Абас остава зает с мирния развой в Близкия Изток. Миналата седмица палестинският президент съобщи, че е настъпил края на мирното съглашение от Осло и провокира опасенията на част от страните в Европейски Съюз.

Трябва да кажем на европейците, че не желаеме да се оттеглим от мирния развой. Но изключителното присъединяване на американската администрация като единствен посредник в този развой завърши, разясни Ал Малки.

Визитата му в Брюксел съответствува с турнето под високо напрежение на американския вицепрезидент Майк Пенс в Близкия Изток (Египет, Йордания и Израел), бойкотирано от палестинските управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР