Палестинският президент Махмуд Абас обяви днес, че оглавяваната от него

...
Палестинският президент Махмуд Абас обяви днес, че оглавяваната от него
Коментари Харесай

Махмуд Абас: Палестинската автономия ще преразгледа отношенията си със САЩ

Палестинският президент Махмуд Абас разгласи през днешния ден, че ръководената от него Палестинска самостоятелна власт " ще преразгледа връзките си “ със Съединени американски щати след американското несъгласие върху резолюция на Организацията на обединените народи за палестинско участие в Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. 

„ Палестинското управление ще преразгледа двустранните връзки със Съединените щати, с цел да подсигурява запазването на ползите на нашия народ, нашата идея и нашите права “, съобщи Абас в изявление за палестинската осведомителна организация Уафа. 

В четвъртък САЩ блокираха резолюция в Съвета за сигурност на ООН за приемане на Палестина за пълновръстен член на международната организация. Палестинската автономност управлява елементи от окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан. ДПА изнесе и други цитати от изявлението, в което Абас упреква Вашингтон в неспазване на обещания. " Съединените щати нарушиха всички интернационалните закони и не съблюдаваха нито едно от обещанията си във връзка с разрешаването на спора (в Близкия изток) на правилото на съществуването на две страни (Израел и Палестина) и за въдворяването на мир в района ", декларира още палестинският президент пред Уафа.

Той прибавя, че САЩ трябва да осъзнаят, че районът няма да се стабилизира без единно решение на Палестинския въпрос. Президентът на Палестинската автономност разкритикува и американската поддръжка за Израел, да вземем за пример оръжейните доставки от Съединени американски щати за Тел Авив по време на почналия на 7 октомври предходната година спор в линията Газа. Абас дефинира ветото на Съединени американски щати върху упоменатата резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации като " разочароващо " и " безконтролно ", отбeлязва ДПА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР