Абас казва на ООН, че мирът е възможен само когато палестинците получат пълни права

...
Палестинският президент Махмуд Абас каза на Общото събрание на ООН,
Коментари Харесай

Палестинският президент Махмуд Абас каза на Общото събрание на ООН, че мирът в Близкия изток няма да бъде постигнат, докато на палестинците не бъдат предоставени пълни права.< /p>

„Тези, които смятат, че мирът може да възтържествува в Близкия изток, без палестинският народ да се радва на своите пълни, законни национални права, биха се заблудили“, каза Абас на годишната среща на ООН в четвъртък.

< h2 class="more-on__heading">Продължавайте да четете списък от 3 елемента Президентът на палестинските власти Абас уволни губернаторите на окупирания Западен брягЕрдоган: „Дълбоко загрижен за насилието на незаконните заселници“Абас, Нетаняху да посетете Турция само с дникрай на списъка

87-годишният лидер-ветеран отправи нов призив към генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за свикване на международна конференция за създаване на палестинска държава.

Конференция на ООН „може да е последната възможност за спасяване на решението с две държави и предотвратяване на по-сериозно влошаване на ситуацията и застрашаване на сигурността и стабилността на нашия регион и на целия свят“, каза Абас .


Саудитско-израелска нормализация

Обръщението на Абас дойде, когато изглежда, че Съединените щати постигат напредък в посредничеството за споразумение за нормализиране между Израел и Саудитска Арабия.

САЩ, исторически мирният посредник между двете страни, почти се отказаха от сериозни преговори с твърдо дясното правителство на израелския премиер Бенямин Нетаняху, което продължи напред с незаконните заселвания в окупирания Западен бряг.< /p>

Израелско-саудитската нормализация би преначертала драстично Близкия изток, като официално обедини двама основни американски партньори и дългогодишни противници.

Нетаняху се срещна с президента на САЩ Джо Байдън в сряда в кулоарите на годишната Обща асамблея в Ню Йорк, а в същия ден беше излъчено интервю с де факто владетеля на Саудитска Арабия, престолонаследника принц Мохамед бин Салман , в който каза, че процесът на нормализиране се „наближава“.

Преговорите за нормализиране са в центъра на сложни преговори, които включват също дискусии за гаранции за сигурност на САЩ и гражданска ядрена помощ, която Рияд поиска, както и възможни израелски отстъпки за палестинците.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР