Палестинската футболна асоциация (PFA) призова световната футболна централа ФИФА да

...
Палестинската футболна асоциация (PFA) призова световната футболна централа ФИФА да
Коментари Харесай

Футболната асоциация на Палестина поиска ФИФА да изключи Израел от структурите си

Палестинската футболна асоциация (PFA) прикани международната футболна централа ФИФА да изключи от структурите си Израелската футболна асоциация (IFA) поради нарушавания на правата на индивида и филантропичното право, осъществени в линията Газа.

Палестинската централа желае ФИФА да упорства Израел да се оправи с дискриминирането и расизма в нейното състезание, както и с нарушаванията поради продължаващото включване на футболни тимове, ситуирани на територията на друга асоциация (Палестина) в нейната национална лига.

Член 4 от Устава на ФИФА изрично не разрешава " дискриминация от всевъзможен тип против страна... или група хора " на каквото и да е съображение и споделя, че всяко нарушаване се санкционира с " отнемане от права или изключване ".

В молбата се изброяват още редица образци, които демонстрират, че федерацията на Израел не е подхванала дейности против дискриминирането и расизма в своята лига, " което съставлява директно нарушаване на член 3 от Устава на FIFA ".

" Най-яркият образец за това е Бейтар Йерусалим, който е израелски професионален футболен клуб от Йерусалим и член на израелската Висша лига. Както се оповестява от " Economist " последователите на футболния клуб гордо пеят за това, че това е " най-расисткият тим " в Израел. Те крещят прилагателни, като " терорист " на арабите, които играят за противниковите тимове ", написа в писмото на Палестинската централа.

The Palestine Football Association (PFA) has called for a FIFA sanction and to exclude the Israel Football Association (IFA) from FIFA on the grounds of human rights and humanitarian law violations committed in the Gaza Strip.

— CELTICFM (@celticfm985)

Федерацията също по този начин твърди, че израелските футболни клубове намерено блокират арабите да се причислят към нейните редици, а грубото принуждение се третира само като дисциплинарни нарушавания, " които би трябвало да бъдат прегледани от вътрешния устав за разрешаване на разногласия на пристрастната Израелска футболна асоциация ".

Към жалбата са включени образци от изявления в обществените мрежи от някои админи и клубове в израелския футбол. В изказването се изброяват още вредите и проблемите с футболната инфраструктура на Газа заради израелските офанзиви.

" От началото на израелската война против Газа минимум 39 178 цивилни бяха убити в Газа, в това число минимум 14 622 деца, до момента в който 73 300 бяха ранени. 425 души бяха убити на Западния бряг, в това число 113 деца. До 11 март 2024 година са починали минимум 92 футболисти, измежду които 23-а юноши ", пишат от футболната централа на Палестина.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР