Палестинец носи дете, пострадало при израелски въздушен удар по ивицата

...
Палестинец носи дете, пострадало при израелски въздушен удар по ивицата
Коментари Харесай

Агенция УАФА: Около 26 палестинци, предимно деца, са убити при израелски удар в Хан Юнис

Палестинец носи дете, потърпевшо при израелски въздушен удар по линията Газа. Снимка: AP

Около 26 палестинци, най-вече деца, са убити при израелски удар по град Хан Юнис в южната част на Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на палестинската осведомителна организация УАФА. 

Часове по-рано Израел насочи ново предизвестие към палестинците в Хан Юнис да се реалокират на запад от линията на огъня. " Искаме от хората да се реалокират. Знам, че за доста от тях не е елементарно, само че желаеме да виждаме цивилни, попаднали в пресечен огън ", съобщи през вчерашния ден Марк Регев, консултант на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, пред американската телевизия Ем Ес Ен Би Си 

Населението на Хан Юнис е повече от 400 000 души, отбелязва Ройтерс.

Междувременно генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус разкритикува продължаващите удари на Израел по линията Газа, като ги назова " все по-неоправдани ", съобщи ДПА.

" Атаките на " Хамас " и други въоръжени групировки против Израел, избиването на 1200 души и вземането на над 200 заложници са изцяло неоправдани ", съобщи Тедрос във видеообръщение към Общото заседание на Организация на обединените нации. Но и " нивото на израелския отговор наподобява все по-неоправдано ", добави той. " Ставаме очевидци на унищожаването на човешки животи и на имущество в ужасяващи мащаби ", сподели още генералният шеф на СЗО. По думите му в този момент светът вижда по какъв начин се " унищожава цивилизоваността, системата, учредена на правила и доверието сред страните ". Тази рецесия е " тежко тестване за Организация на обединените нации и страните, които членуват в нея ".

Тедрос акцентира, че Организация на обединените нации е основана, с цел да укрепва мира. " Ако вие – страните членки на Организация на обединените нации, няма или не можете да спрете това кръвопролитие, тогава би трябвало да се запитаме за какво въобще Организация на обединените нации съществува ", заключи  той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР