Пълен абсурд. Момиче беше принудено да напусне училището си, след

...
Пълен абсурд. Момиче беше принудено да напусне училището си, след
Коментари Харесай

Жертва на агресия принудена да напусне училище

Пълен парадокс. Момиче беше насила да напусне учебното заведение си, откакто снима и разгласява в обществените мрежи акт на експанзия в клас. Случаят, за който описа Нова тв, е от Враца и сега по него тече инспекция. Клипът взриви публичното мнение. Хората се възмущаваха още преди да схванат, че точно тя е жертва на вербалната експанзия на своите съученици.

„ От втория период започнаха да ме заплашват с обидни думи. Казваха ми, че ще ме изнасилят. Биеха ме с капачки по главата. Аз си мълчах ”, сподели ученичката Мариана Руменова.

Момичето пробвало да показа с някого в учебно заведение, само че по този начин и не стигнало да схващане. Подкрепили я единствено родителите й. „ Като видях какво се случва и й споделих да го разгласява. Щом не обръща никой внимание, дано медиите извърнат внимание и тогава ще се задействат нещата, тъй като към този момент започнахме да си решаваме нещата май по малкия екран. Иначе няма по какъв начин да ги решим ”, разяснява бащата на момичето - Румен Христов.

„ Аз търпях, търпях, търпях, само че повече не мога. Колкото и да ми е тежко. Има и девойки, по-големи от мен, има и по-малки, които са унизени освен в това учебно заведение, които са унизени и от други съученици, които са и бити и не са казали  нищо ”, сподели още Мариана Руменова.

Вербалната експанзия против нея била продължение на остарял спор с едно от момчетата в предходното учебно заведение.

„ В момента преглеждаме камерите. Нека да премине и комплексната инспекция и ще дам по-пълна информация ”, съобщи шефът на учебното заведение Ирма Емилянова. Въпреки, че инспекцията тече обаче, родителите на момичето били принудени да сменят учебното заведение на детето си. Изведнъж се оказало, че има неизвинени отсъствия. А майката Радослава Христова съобщи: „ Всъщност ми бяха предоставени 3 разновидността за овакантяване на детето от учебното заведение, споделиха, че би трябвало да си подадем по-добре непринудено молбата за овакантяване ”. Останалите разновидности били да се вземат ограничения за извеждане на момичето от учебното заведение посредством други, административни способи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР