Палежът на на Културния център в Битоля Иван Михайлов“ е

...
Палежът на на Културния център в Битоля Иван Михайлов“ е
Коментари Харесай

Председателят на подпаления център в Битоля: Това е атентат срещу българите

Палежът на на Културния център в Битоля „ Иван Михайлов “ е атентат против българите в Северна Македония, против България, съобщи в предаването „ Тази събота “ по БТВ ръководителят на центъра Бюбчо Георгиевски.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 453
Според нето атентатът е бил ориентиран против българите в Битола, с цел да не посащават клуба, тъй като към него е имало голям интерес.

„ Извършителят Ламбе Алабаковски е освободен под домакински арест – това дава образец, че проблемите на Северна Македония се вземат решение единствено по този начин – с палеж и принуждение над българите “, уточни още Любчо Георгиевски.

„ Той беше задържан от полицията за 3-4 дни, само че човек, който е пироман и възпламени културния център, беше пуснат под домакински арест “, сподели още Георгиевски.

Според него това отношение стартира от осъждането на откриването на центъра от президента, премиера и външния министър на Северна Македония. „ Наричаха го хитлерстки, това значи ли, че всички българи в северна Македония сме хитлеристи. От там отношението мина в медиите и в обществените мрежи “, съобщи ръководителят на центъра.

Той счита, че Ламбе Алабаковски би трябвало да получи съответно наказване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР