Палатковият лагер пред Паметника на Съветската армия няма да попречи

...
Палатковият лагер пред Паметника на Съветската армия няма да попречи
Коментари Харесай

Фандъкова: Палатковият лагер пред Паметника на Съветската армия няма да попречи за отстраняването му

Палатковият лагер пред Паметника на Съветската войска няма да попречи за отстраняването му. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя напомни, ще има решение на СОС за ремонт на паметника, както и че регионалният шеф към този момент е задвижил процедурата.

" Областният шеф е в развой на осъществяване на това решение. Беше импортиран проект за сигурност и здраве в Столичната община, доста бързо нашите дирекции го съгласуваха, а доколкото разбрах и от регион " Средец " е координиран, тъй че следва монтирането на предпазна ограда от страна на регионалния шеф ", сподели Фандъкова.

Кметът напомни, че слагането на палатките на протестиращите от " Левицата! " и " Възраждане " не е било в съгласие с локалната власт. " Но аз персонално считам, че няколко палатки не пречат за осъществяване на решението на общинския съвет и демонтажа на паметника ", разяснява Фандъкова.

Кога ще се постави оградата зависи от регионалната администрация.

Тази заран Фандъкова се е срещнала с Министерство на вътрешните работи министъра, с цел да изиска засилено полицейско наличие в зоната към Националния стадион и ПСА на следващия ден поради мача на " Левски ", с цел да не се стигне до ново напрежение сред ентусиастите и пазителите на паметника, съобщи през днешния ден.бг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР