Палатките и кемперите, които са разположени извън територията на морските

...
Палатките и кемперите, които са разположени извън територията на морските
Коментари Харесай

Палатките на минимум 3 м. разстояние извън къмпингите

Палатките и кемперите, които са ситуирани отвън територията на морските плажове, пясъчните дюни и категоризираните къмпинги, би трябвало да имат разстояние между тях от най-малко 3 метра. Това планува план за нова Наредба за изискванията за установяване на местата за краткотрайно разполагане на палатки, кемпери или каравани отвън територията на морските плажове, пясъчните дюни и категоризираните къмпинги, която е оповестена за публично разискване в портала Strategy.bg. Документът съставлява разпоредба към Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Местата за разполагане на палатки и кемпери отвън къмпингите могат да се обособяват в поземлени парцели или елементи от тях, до които има обезпечен транспортен достъп, в горски територии или в аграрни земи, както и в незастроени парцели, включени в рамките на урбанизирани територии, без смяна на предназначението им, за краткотрайно разполагане на палатки, кемпери или каравани в интервала от 1 май до 30 септември, сочи плана за наредбата. Тези места могат да се обособяват в поземлени парцели или елементи от тях, благосъстоятелност на страната, на общините, на частни физически или юридически лица.

Палатките и кемперите би трябвало да имат разстояние между тях от най-малко 3 метра. Разстоянието от оградата на обособената територия би трябвало също да е най-малко 3 метра, а от прилежащата зона на напредване на транспортните средства – не по-малко от 2 метра. Съотношението на общата повърхност на обособените места за разполагане на палатки, кемпери или каравани към общата повърхност на парцела или на частта от парцела не може да бъде повече от 70 %, написа в плана за разпоредба. На всеки 30 души би трябвало да има най-малко 1 химическа тоалетна, която да се намира не по-близо от 5 метра от обособените места за палатки и впрочем.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Добри вести за родния туризъм пристигнаха от Русия. След като Г...

Освен всичко това, лицата, които получат позволение за отделяне на сходни места би трябвало да обезпечат защита, непорочност, запазване на околната среда и горите. поддържане на химическите тоалетни, да записват всички гости и да събират възнаграждение за престоя.

Разрешение за обособяването на местата става със заповед от кмета на общината, като е несъмнено, че обособяването на местата ще бъде за период до 3 години във времевия интервал от 1 май до 30 септември, излиза наяве от претекстовете към плана.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР