Палатите още са си там и онези хора си живеят

...
Палатите още са си там и онези хора си живеят
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ налива пари на Арабаджиев и Миньо Стайков

Палатите още са си там и тези хора си живеят в тях. Така и в този момент - до момента в който с едната ръка прибира ролсройсите, с другата ръка на същите хора им наливат милиони от нашите пари. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с жители във Велико Търново за „ Визия за България “.
Лидерът на Българска социалистическа партия попита - кое държавно управление е наляло пари в хотелите на Арабаджиев, на който в този момент му прибират ролсройсите, с цел да спят там всички европейски делегации и е наляло на Миньо Стайков стотици хиляди по време, отново на Европредседателството, с цел да доставя с ракия за гостите от Европа.
" С кои очи в този момент ще погледнат тези европейски водачи и ще им кажат, че са спали, яли и пили от такива хора, които в този момент ги прибират за закононарушения ", попита Корнелия Нинова.
Тя изясни, че държавното управление дава открит урок за антиикономическа, антиевропейска политика и липса на държавност - Порожанов е отишъл при комерсиалните вериги да ги помили да не повишават цената на хляба.
Лидерът на левицата акцентира, че в ръцете на ръководещите са всички механизми за въздействие на шоковото повишаване на цените на хляба - понижаване на Данък добавена стойност, сезиране на Комисия за защита на конкуренцията. По думите й комисията би трябвало да попита веригите - за какво натискат българските производители да продават продукцията си под себестойност.
Тя добави, че хлебопроизводители са обяснили, че в случай че един самун коства 1 лев, 35 ст. се заплаща на производителя, 45 ст. са за комерсиалната верига и 20 ст. отиват като Данък добавена стойност в бюджета. Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия е повдигала неведнъж тематиката с двойните стандарти при храните, предложила е закон за комерсиалните вериги, както и ограничения за подкрепяне на българското произвеждане.
„ Малкият и междинният бизнес е пропищял от извиването на ръце от страна на комерсиалните вериги - да продава под себестойност, да заплащат услуги, които не им се дават. Докъде докара Борисов България? Вместо да изправят страната против този проблем и да се оправят с него, те отиват да се молят на колене “, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР