Пактът беше рекламиран като отговор на миграционните неволи на ЕС,

...
Пактът беше рекламиран като отговор на миграционните неволи на ЕС,
Коментари Харесай

ЕС твърди, че споразумението за миграцията е пробив след години на разговори

Пактът беше рекламиран като отговор на миграционните несгоди на Европейски Съюз, когато беше оповестен през септември 2020 година Старите правила на блока се сринаха през 2015 година, откакто много над 1 милион души пристигнали в Европа без позволение. Повечето бягаха от войната в Сирия или Ирак.

Но беше реализиран дребен прогрес по пакта, защото страните-членки спореха коя страна би трябвало да поеме отговорността за мигрантите, когато дойдат, и дали други страни би трябвало да бъдат задължени да оказват помощ.

Президентството сподели, че договарящите са преодолели разликите по детайли като инспекцията на мигранти, идващи без позволение, методите, по които се употребяват техните биометрични данни, разпоредбите, които дефинират кои страни от Европейски Съюз би трябвало да обработват молбите за леговище и процедурите за това по този начин.

През последните години, когато вярата за промени изчезна, Европейски Съюз се концентрира върху аутсорсинг на предизвикването, като подписа съглашения със страни, които хората напущат или минават директно, с цел да стигнат до Европа. Сделка с Тунис, където управляващите бяха упрекнати, че изхвърлят мигранти в пустинята, беше неотдавнашен образец.

Часовникът тиктака по цялата договорка за даване на леговище. Изборите ще се проведат в целия Европейски Съюз от 6 до 9 юни. За да влезе в действие проектът, споделиха длъжностни лица и законодатели, дефинитивно съглашение по всичките му 10 елементи би трябвало да бъде реализирано до февруари.

___

Следете отразяването на AP по въпросите на миграцията на https://apnews.com/hub/migration

Източник: independent.co.uk

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР