Пакистанският съд осъди мюсюлманка на доживотен затвор, след като я

...
Пакистанският съд осъди мюсюлманка на доживотен затвор, след като я
Коментари Харесай

Жена получи доживотна присъда - изгорила страници от Корана

Пакистанският съд осъди мюсюлманка на пожизнен затвор, откакто я призна за отговорна за изгаряне на страници от свещената книга на исляма. 

Според пакистанските закони за осквернение всеки, който бъде приет за отговорен за засегнатост на религията или религиозни фигури, може да бъде наказан на гибел. 

Правителственият прокурор споделя, че Ася Биби е била задържана през 2021 година по обвиняване в осквернение. Това се случва поради показания на жители, които твърдели, че тя е осквернила Корана, като е изгорила страниците му.

Съдията е оповестил присъдата в сряда, 21 март, в източния град Лахор. Според него Ася не се е признала за отговорна по време на процеса. Тя има право и да апелира решението на съда.

В Пакистан е задоволително и най-малкото обвиняване или даже единствено съмнение, с цел да бъде вкаран някой в пандиза за осквернение. Законите, които пазят религията, съществуват от 1980 година

Християнка със същото име беше оправдана за осквернение през 2019 година, откакто прекара осем години в Пакистан, излежавайки смъртна присъда.

След освобождението си тя се реалокира в Канада, с цел да избегне смъртни закани от ислямски екстремисти.

По-рано през март различен съд в град Гуджранвала в Пакистан осъди на гибел 22-годишен студент и даде доживотна присъда на младеж в две обособени каузи, откакто ги призна за отговорни в засегнатост на ислямския оракул Мохамед.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР