Пакистанските власти казват, че повече от 400 000 афганистанци са

...
Пакистанските власти казват, че повече от 400 000 афганистанци са
Коментари Харесай

Повече от 400 000 афганистанци са се завърнали у дома от Пакистан след репресиите срещу мигрантите

Пакистанските управляващи споделят, че повече от 400 000 афганистанци са се завърнали в родината си след продължаващите репресии против незаконните чужденци в страна

От MUNIR AHMED Associated Press, 20 ноември 2023 година, 6:33 ч.

ИСЛАМАБАД -- Повече от 400 000 афганистанци се завърнаха в родината си след продължаващите репресии против незаконните чужденци в страната, оповестиха пакистанските управляващи в понеделник.

Забихула Муджахид, основен представител на воденото от талибаните държавно управление в Афганистан, удостовери броя и сподели на Асошиейтед прес, че болшинството са употребявали граничните пунктове на Торкхам и Спин Болдак, с цел да се върнат вкъщи.

Приблизително 1,7 милиона афганистанци са живели в Пакистан, когато управляващите оповестиха репресиите в цялата страна, че всеки без подобаващи документи би трябвало да напусне страната до 31 октомври или в противоположен случай да бъде задържан. не се тормозете, защото бяха търсени единствено хора без подобаваща документи.

През 80-те години милиони афганистанци избягаха в прилежащ Пакистан по време на руската окупация на страната им. Числата станаха очевидци на скок след завладяването на Афганистан от талибаните през 2021 година

Пакистан също вкара проекти, съгласно които стотици хиляди поданици в югозападния граничен град Чаман ще потребност от визи за прекосяване сред двете страни. Преди това имаха специфични разрешителни.

В понеделник стотици блокираха за малко основен път, водещ към границата с Чаман, прекъсвайки трафика и репатрирането на някои от афганистанците. < /p>

Жителите на Чаман стачкуват неведнъж, като желаят Пакистан да им разреши да продължат да употребяват специфичните разрешителни за бизнес цели и да се срещат с родственици, които живеят в граничния град с Афганистан на Спин Болдак.

От 1 ноември полицията в Пакистан върви от врата на врата, с цел да ревизира документите на мигрантите. Пакистанските управляващи споделиха преди, че репресиите включват всички чужденци в страната, само че множеството от засегнатите са афганистански жители.

Последното развиване идва дни откакто Световната здравна организация предизвести, че се чака към 1,3 милиона афганистанци да се върнат в страната си на генезис от Пакистан макар настъпването на студеното време. Такива експулсирания провокираха необятна рецензия от интернационалните и локални правозащитни групи.

Ръководената от талибаните администрация в Афганистан съобщи, че обезпечава заслон и храна на завърналите се лица.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР