Пакистанските сили за сигурност задържаха двамата стрелци, които нападнаха китайското

...
Пакистанските сили за сигурност задържаха двамата стрелци, които нападнаха китайското
Коментари Харесай

Хванаха стрелците, нападнали китайското консулство в Карачи

Пакистанските сили за сигурност задържаха двамата стрелци, които нападнаха китайското консулство в пакистанския пристанищен град Карачи в петък, оповестява в. „ Трибюн “, представен от БГНЕС.
Единият от стрелците е бил задържан в Карачи, а другият – в Шахдадпур.
Припомняме, че минимум двама служители на реда бяха убити, откакто неидентифицирани стрелци нападнаха китайското консулство в Карачи през вчерашния ден. Въоръжените мъже са се пробвали да влязат в консулството, само че са били блокирани от охранители на контролно-пропускателен пункт, заяви старшият полицейски чиновник Джаваид Алам Одо.
При престрелката се е стигнало до " убийството на двама от нашите служители на реда и сериозно пострадване на различен ", сподели той. Той добави, че нападателите избягали.
Карачи, най-големият град в Пакистан и финансов център, в продължение на години е сцена на политически, еретически и етнически конфликти.
Репресиите в града от страна на силите за сигурност през последните години доведоха до спад на насилието, само че към момента има обособени офанзиви.
Китай, един от най-близките другари на Пакистан, е излял милиарди в южноазиатската страна през последните години като част от огромен инфраструктурен план, който се стреми да свърже западната му провинция Синцзян с Арабско море.
Отговорност за офанзивата против консулството пое сепаратистка екстремистка група от пакистанската провинция Балуджистан... „ Ние извършихме тази офанзива и акцията ни продължава “, сподели представителят на Армията за избавление на Балуджистан Геанд Балудж по телефона за Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР