Пакистански самолет, за който се предполага, че е дрон, е

...
Пакистански самолет, за който се предполага, че е дрон, е
Коментари Харесай

Индия свали дрон на Пакистан във въздушното си пространство

Пакистански аероплан, за който се допуска, че е дрон, е бил засечен от индийската противовъздушна защита и след това свален от изтребител Су-30МКИ, оповестяват локални медии.

Безпилотната летателна машина е нарушила индийското въздушно пространство и е разузнавала военни позиции в необитаем регион в щата Раджастан, прецизира организация АНИ, базирайки се на източници.

Дронът e бил засечен от наземни радари и на мястото е бил изпратен изтребител съветско произвеждане Су-30МКИ. Впоследствие изтребителят е поразил безпилотния аероплан с ракета въздух-въздух.

Отломките от дрона явно са паднали на територията на Индия, само че локалните медии разгласиха противоречащи си информации за точното място на злополуката. Инцидентът към момента не е доказан публично.

Военните дейности сред Индия и Пакистан се разгоряха през предходната седмица, когато индийските сили организираха въздушни удари против лагери на терористи на пакистанска територия. Операцията пристигна като възмездие за смъртоносното самоубийствено нахлуване против ескорт от индийски полицейски и военни елементи в оспорваната сред Индия и Пакистан област Кашмир.

Въздушните удари на Индия накараха Исламабад да отвърне на удара, атакувайки цели в следената от Индия част на Кашмир. Резултатът от военните дейности е противоречив, защото двете страни показаха спорни данни за успеваемостта на ударите и загубите. Досега публично беше доказана единствено загубата на индийски изтребител МиГ-21, до момента в който Исламабад изрично отхвърля информациите, че негов F-16 е бил свален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР