Пакетът мерки е със сезонен характерГръцкото правителство ще обяви днес

...
Пакетът мерки е със сезонен характерГръцкото правителство ще обяви днес
Коментари Харесай

Гърция налага нови мерки за облекчаване на ценовия натиск при горивата

Пакетът ограничения е със сезонен темперамент

Гръцкото държавно управление ще разгласи през днешния ден новия fuel pass за да понижи цената на бензина през летните месеци покрай 2 евро от 2,40 за литър през днешния ден в Атика и 2,80 на островите. Правителството ще продължи да поддържа семействата против повишаването на горивото и след края на юни с нов пакет от ограничения, написа.

Според информация чака се в границите на деня да се разгласи нова финансова поддръжка. Размерът на тримесечната дотация (1 юли – 30 септември) на притежател на автомобил ще се усили от 40 на 50 евро за континентална Гърция и от 60 до 70 евро за островите, без да се изключва още по-смела интервенция до 80 евро. В същото време, за разширение на периметъра на бенефициентите, се чака критерият за приходи от 30 000 евро годишни приходи на фамилията, който беше годен през настоящото тримесечие, да нарасне до 45 000 евро. Мярката още веднъж ще важи и за притежателите на мотоциклети. Не е ясно още дали става дума за облагаем или чист приход. Процедурата за разпределяне на дотацията ще бъде същата като предишното тримесечие, като сумата ще се изплаща по банкова сметка. Гражданите ще аплайват посредством онлайн платформа.

Очаква се субсидирането на цената на дизеловото гориво да се усили от 15 евроцента с Данък добавена стойност до 20 евроцента и ще важи за всички. Не е изключено по-висока дотация за дизелово гориво за островите, с цел да покрие част от увеличените транспортни разноски.

Обсъжда се отпущането и на втори бонус „ Поскъпване “ от 200 евро за всички жители с персонални приходи до 7 200 евро и недвижими парцели до 200 000 евро. Право на този бонус имат и всички български жители, работещи законно в Гърция и отговарящи на критериите.

Срещата на министър-председателя Мицотакис с Министерския съвет е планувана за 11:00 часа в двореца Максимос. В 15.00 часа се планува да бъдат направени изказвания за новите ограничения от Министерството на финансите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР