Паднали са 4 или 5 моста над реките Стряма и

...
Паднали са 4 или 5 моста над реките Стряма и
Коментари Харесай

Министър Шишков: Паднали са 4-5 моста над реките Стряма и Татлъдере в Карловско

Паднали са 4 или 5 моста над реките Стряма и Татлъдере, които са общински. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, който е в района.

Заради значителни превалявания и последвали наводнения в Карловско съществено пострадаха няколко села.

Шишков добави, че от Агенция " Пътна инфраструктура " е била изпратена техника, само че към този момент има по-сериозна техника от армията. За каквото е належащо Министерството на районното развиване и благоустройството ще помогне, само че главно вредите са върху общинска инфраструктура, уточни той. И добави, че от ведомството са в непрестанен контакт с кметовете.

Утре най-късно до края на деня ще бъде разчистен проходът Беклемето, ще се работи до момента в който е ярко, няма да рискуваме през нощта поради комплицираната конюнктура, сподели още министър Шишков, представен от Българска телеграфна агенция.

На място в Каравелово остават регионалният шеф Ангел Стоев, основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", началникът на защитата адм. Емил Ефтимов, началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и представители на Националната следствена работа.

Основните улици на с. Войнягово, които са наоколо до коритото на Стряма също са залети от придошлата вода, видя кореспондент на Българска телеграфна агенция. Хората вършат насипи с чували пясък пред домовете си, защото пътните шахти не могат да поемат водата.

Река Стряма е на път да залее и пътят Пловдив-Карлово при град Баня. Наводнени са околните до реката къщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР