Паднала скална маса е препречила релсите на теснолинейката Септември-Добринище и

...
Паднала скална маса е препречила релсите на теснолинейката Септември-Добринище и
Коментари Харесай

Скала блокира в тунел пътуващите във влака Септември-Добринище

Паднала скална маса е препречила релсите на теснолинейката Септември-Добринище и в следствие композицията, дружно с пасажерите е заседнала в тунел. Това заяви БДЖ.

" От 15:30 ч. е прекратено придвижването на влакове в сектора от теснопътната линия сред гарите Цветино и Аврамово заради паднала скална маса директно след тунел 16. По тази причина пътнически трен № 16105 от Септември за Добринище престоява в тунела, откакто локомотивът на композицията се е блъснал в скалната маса на излизане от тунела ", написа в известието.

От БДЖ оповестяват, че от съображения за сигурност пасажерите са останали на място във вагоните на влака. А " след почистване на скалната маса към локомотива от спешните екипи на БДЖ и НКЖИ ще бъдат подхванати дейности по евакуиране на композицията назад в гара Велинград. За задачата е изпратен спомагателен локомотив от Велинград, който да изтегли влака, защото сектора не е наличен за обезпечаване на различен превоз ".

До възобновяване на придвижването пасажерите от влаковете, които се движат по теснопътната жп линия ще бъдат транспортирани с рейсове в сектора сред гарите Велинград и Аврамово. 

 

" СЕГА " ПРИПОМНЯ

Теснолинейката Септември-Добринище напълно неотдавна - на 6 август, отбеляза 94 години от откриването си. Линията е дълга 125 км и минава през 12 гари, 13 спирки и 35 тунела с обща дължина 2858 метра.

На 1 август 1926 г. от гара Саранбей отпътува първият церемониален трен за Варвара, Баните, Дорково, Долене, Чуката и Лъджене. Разстоянието от 39 км се изминава за 3 часа и 22 минути, през днешния ден за 85 мин.

Линията е издигната за 5 години от въведената през 1920 година Трудова тегоба и с доста непринуден труд. В първия си сектор има 10 тунела и се преодолява денивелация от 238 м при гара Септември до 801 м при гара Костандово, след което се спуска в Чепинското корито и доближава днешната гара Велинград.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР