PAC на Тръмп плаща сметката за частен детектив по криминално дело в Манхатън, процесът срещу Е. Джийн Карол

...
Тъй като правните проблеми на Доналд Тръмп в Ню Йорк
Коментари Харесай

Тъй като правните проблеми на Доналд Тръмп в Ню Йорк започнаха да нарастват тази пролет, неговите адвокати и комитет за политически действия потърсиха помощта на Шон Кроули, местен частен детектив.

Спасете Америка, PAC, основана от бившия президент, е платила $152 285,50 на фирмата на Кроули през април и май, според федералните документи за кампанията. Беше му платено за работа, свързана със съдебните дела на Тръмп в Манхатън.

Не е ясно какво налага тази работа.

Наказателно обвинение на 4 април в Манхатън и спорове от негово име в граждански процес за изнасилване и клевета през май , не предостави повече подробности за работата на частния детектив за екипа на Тръмп.

„Не мога да навлизам в това“, каза Такопина.

В наказателното дело Тръмп влезе в признаване за невинен по 34 щатски престъпления за фалшифициране на бизнес документи. В гражданското дело федерално жури намери Тръмп за отговорен за сексуално насилие и клевета на писателката Е. Джийн Карол. Не го намира за отговорен за изнасилване, въпреки че по-късно съдията заключи, че твърдението на Карол, че Тръмп я е изнасилил, е „до голяма степен вярно“. нямам коментар относно това, което прави Кроули

„Очевидно това, което адвокатите и следователите правят, за да се подготвят за процеса, е привилегировано“, каза Нечелес.

Досиетата на Федералната избирателна комисия на Save America описват плащанията са за „консултиране на изследвания". Фирмата на Кроули, CTS Research & Investigation, е посочена само като „CTS Research" в документите.

Save America не отговори на въпросите, изпратени от CBS News. Говорители на Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг и Роберта Каплан, адвокат на Карол, отказаха коментар.

Ключовият свидетел в наказателното дело на Тръмп в Манхатън, неговият бивш адвокат и „оправител“ Майкъл Коен, има подозрения.

"Виждал съм хора да ме снимат по начин, който може да се опише само като необичаен", каза Коен. „Само преди около месец забелязах мъж да ме снима пред дома ми – това, което според него е тайно. Няма да се шокирам, ако бяха наети от Доналд, за да съберат информация за мен, която да използваме на предстоящите кръстосани разпити в процеса. "

Но Нечелес каза, че теорията на Коен е неоснователна.

"Ще кажа, че няма нужда да изпращаме следовател да направи снимка на Майкъл Коен. Той обича да бъде по телевизията, така че щяхме да имаме много снимки или видеоклипове от него, ако ни потрябваха“, каза Нечелес.

Фирмата на Кроули, CTS Research & Investigation, е със седалище в малък магазин в Бруклин, където той също работи като счетоводител. На тентата над вратата пише „Данък върху доходите на Crowley & Sons“.

Скоро след основаването на CTS, той се спря и на телевизията.

През 2009 г. той се появи в шоу, наречено „Medium P.I.“, описано от Internet Movie Database като специално телевизионно предаване за частен детектив и екстрасенс, обединяващи се „за разрешаване на трагичния случай на млад мъж . Убийство или самоубийство?"

Не много след това той е нает да защитава бейзболната звезда Аролдис Чапман и да организира логистиката за родения в Куба спортист, който избяга в Съединените щати, според Chicago Tribune .

По-близо до дома, през 2015 г., семейството на тийнейджърка, която е била привлечена в Калифорния от мъж, когото е срещнала в социалните медии, признава, че Кроули я е проследил, според Staten Island Advance. Кроули каза пред вестника, че е разрешил предполагаемото й отвличане, използвайки записи от телефонни разговори и полети и „малко интуиция“.

Друг частен детектив, който пожела анонимност, описа Кроули като „етичен“.

„Познавам Шон от дълго време. Шон е принципен човек. са следователи, които биха направили неетични, безпринципни неща. Шон не е такъв човек", каза частният детектив. „Всяка адвокатска кантора, защитаваща някого, обвинен в това, в което беше обвинен Тръмп, ще наеме фирма за разследване като част от нея. Ако не сте наели следовател, който да подготви защитата, ще бъдете некомпетентни.“

Но въпросът дали това е видът правни разходи, които една политическа кампания трябва да покрива, е „сива зона“, според професора от Юридическия факултет на Колумбия Ричард Брифаулт.

„Истинският въпрос е доколко идеята за съдебни разноски отпада? И това е нещо, за което мисля, че изборният закон наистина не е обмислял много“, каза Брифолт. съюзници. По-рано тази година кампанията на Тръмп увеличи десетократно процента на даренията на поддръжниците си за „Спасете Америка“ от 1% на 10%. PAC е изпълнил по-голямата част от своите фондове до края на второто тримесечие на тази година и е имал само 3,7 милиона долара в брой в брой до края на юни, според неговата FEC декларация.

Кампанията на Тръмп Говорителят Стивън Чеунг каза по-рано този месец, че финансирането е необходимо „за борба“ с разследванията и наказателните обвинения срещу Тръмп и неговите помощници и съюзници.

„За да защитим тези невинни хора от финансов крах и да предотвратим живота им от е напълно унищожен", каза Чеунг.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР