Пъбовете и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и

...
Пъбовете и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и
Коментари Харесай

Уелс забранява продажбата на аклохол в пъбовете си заради коронавируса

Пъбовете и заведенията за хранене в Уелс няма да сервират алкохол и ще би трябвало да затварят в 18 ч. от петък за ограничение на разпространяването на новия ковид преди Коледа, разгласи уелският първи министър Марк Дрейкфорд, представен от Франс прес.

Киносалоните, боулинг залите и други места за развлечения на закрито ще би трябвало да затворят порти в границите на второ стягане на антикоронавирусните ограничения, целящи понижаване на случаите на болест в тримилионната английска провинция.

Само продажбите за у дома ще бъдат разрешавани за пъбовете, кафенетата и заведенията за хранене след 18 ч.

Мерките ще бъдат подложени на оценка на 17 декември, а след това ще бъдат оценени на всеки три седмици, добави Дрейкфорд, като даде обещание финансова помощ за засегнатите предприятия, която ще бъде най-щедрата в Обединеното кралство.

Според ръководителя на уелското държавно управление тези ограничения са нужни, тъй като в противоположен случай ще се усилят хоспитализациите и смъртните случаи. Уелс беше в карантина за 17 дни, която бе анулирана при започване на ноември. Но постигнатото тогава в битката с разпространяването на епидемията понижава. В Уелс има над 2500 умряли от новия ковид, само че моделите на специалистите приказват за риск от още 1600 спомагателни смъртни случая през зимния интервал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР